Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 297 от 496 ПърваПърва ... 197247287295296297298299307347397 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,961 до 2,970 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз трябва да съм най - луд. Никакви счетоводства и изчисления не правя. Търча до пчелина почти всекидневно, който е на 17 км. от нас. Бачкам яко по него и накрая изкарвам едно нищо. Продавам колкото мога и на цена каквато е за момента. А меда ми е сладък, сладък, но на мен ми горчи - особено тази година.
    Да бе да, ако изключим тази година дето с това пръскане ти ги умориха, вадиш по твои думи по 300 лв на кошер и то в планински район/страната на чудесата/, ама си траеш и ти, да не вземат да ти скочат и на теб с думите, че си лъжец :-):-):-):-).

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Борка, смело можем да кажем, че каквито сме пчеларите- такава ни е и държавата!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Цеко не е толкова прост и може сам да си сметне (без екселската таблица да му помага) колко му струват 5 или 500 букана мед и колко му струва 500 кг захар + 500 рамки и дали е по изгодно да си купува основите „на свободно“ или да си търси восък за замяна ако не му стигат. Въпроса беше колко е себестойността на 1 кг мед и извода е че ние самите не сме склонни коректно да си въвеждаме данните за първичните счетоводни документи, та камоли сами да си я изчисляваме така че да бъде реална....
    Борислав преди мен е казал основното което трябва да се каже по въпроса, но понеже си ме цитирал, а пък и малко по-напред викаш че си чешем езиците. Значи тука прости няма, на мен това ми е ясно, а и на повечето форумджии също. Себестойността на продукцията и рентабилността от дейността си я знаеш единствено и само ти и никой друг не може да ти я каже. Ся, че у тефтера не нанасяш точни данни и това ти извърта цялата информация си е твой избор. Изводите които си си направил дотук няма как да са релевантни и за другите колеги, сори.

Колегата токо ме подсети. Преди много години в "Пчела и кошер" мисля че Илия Цонев беше качвал нещо примерно за себестойността на меда. В началото на форума /или при Динко беше, не помня/ Димитър Бонев също беше качвал някаква таблица с разходи, приходи и т.н. Ще ги потърся и ще ги кача в темата, ама довечера, че сега отивам да варя компоти.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Да бе да, ако изключим тази година дето с това пръскане ти ги умориха, вадиш по твои думи по 300 лв на кошер и то в планински район/страната на чудесата/, ама си траеш и ти, да не вземат да ти скочат и на теб с думите, че си лъжец :-):-):-):-).
    А..... 300? Сега пък и ще се обиждаме, но нали не правя сметки. Какво даде Господ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Борка, смело можем да кажем, че каквито сме пчеларите- такава ни е и държавата!
    Бат Тянко и обратното е вярно .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Разходи не смятам.....каквото трябва и е нужно-ДАВАМ. И после го забравям на момента. Ама най-мразим “някой си“ да ме бие в приходите надолу, само щото международното му ниво било такова или пък, че някакви си ДЖАПАНЕТА били дошли на ресторант у България.........

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Аз говоря за колегите които се отчитат единствено пред жена си.Както съм аз. Други които имат желание да си подобряват финансовите и икономическите показатели, могат да си водят каквито си пожелават статистически и счетоводни тефтери.
    Някой от нас се издържат единствено с пчеларство и ако не си водят сметка приход разход,инвестиции не могат да оцелеят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Това казах вчера .

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Сега прочетох в нета ,че в монтанско на Софрон му е предложена цена 6,50 за букет,слънчоглед.

Автор
    Регистриран
    15.03.2014
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Сега прочетох в нета ,че в монтанско на Софрон му е предложена цена 6,50 за букет,слънчоглед.
    Достоверна ли е информацията, кой дава такава цена, знае ли се

Страница 297 от 496 ПърваПърва ... 197247287295296297298299307347397 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •