Тия обещавам да ги пробвам- мераклия съм. Но когато ги изпипаш. Цената е добра.
Тия обещавам да ги пробвам- мераклия съм. Но когато ги изпипаш. Цената е добра.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Живот и здраве - догодина ще има и "изпипани" елитни майки, но тяхната цена ще е от порядъка на 300 лв., и то само ако има излишни борйки за продаване. Всичко зависи от класацията (състезанието). Съгласно Приложение 4 на Наредба 35 ако след тестове една майка получи бал, равен или по-голям от 24, то тогава тя придобива клас ЕЛИТ РЕКОРД, и цената на такава майка е над 500 лв., ако въобще някой някога пожелае да ви я продаде (все пак тя е безценна). Ако балът е от 19 до 24, то тогава майката придобива клас ЕЛИТ и струва около 300 лв. Двата класа - ЕЛИТ и ЕЛИТ РЕКОРД се използват САМО ЗА СЕЛЕКЦИОННИ ЦЕЛИ.
Майки с бал от 13 до 18 се водят МАЙКИ КЛАС 1 и такива майки се дават на членовете на развъдните асоциации, от които те посредством прехвърляне на ларви произвеждат стокови майки. Също така може да им се дават и майки клас ЕЛИТ, ако след състезанието има много такива и останат излишни. Проблемът обаче както вече казах се състои в това, че доказано изтестваните майки вече са стари. Именно поради тази причина Наредба 35 позволява на членовете на развъдните асоциации да се дават и неизтествани ДЪЩЕРИ на майки, които са клас ЕЛИТ или ЕЛИТ РЕКОРД.
Всъщност за 100 лв. предлагам именно това - неизтествани ДЪЩЕРИ на майки (и бащи), които са клас ЕЛИТ или ЕЛИТ РЕКОРД.
За който не е разбрал, ако говорим за футболисти, аз ви предлагам футболист от националния отбор. Ако сте късметлии, може да ви се случи дори и Стоичков, ако не - поне ще е футболист от националния, който е по-добър от който и да било друг футболист от регионалните клубое.
Матеев , ако са като нашият национален отбор - не , благодаря .
За сравнението със Стоичков съм съгласен , ще са ,,леваци,, и ще има мед бол.
Г-н Матеев сезон 2016 приключи, какви са плановете за пчелни майки сезон 2017 ?
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Плановете са да произведа колкото се може повече и колкото се може по-качествени - както майки, така и отводки и дори маточници.
Интересното за пчеларите ще е, че още в началото на Април ще предложа на пазара около 300-400 бр. презимували майки. Това ще са майки 2016 г., родени през Август и грижили се за презимуването на нуклеусите в нуклеусния парк. Когато догодина отново заредя нуклеусите с маточници, тези майки ще ги извадя и ще ги предложа на пазара. Предполагам, че ще бъдат хит, защото търсенето на майки през Април е огромно.
На един корпус ли зазимявате нуклеусите, и каква е рамката ако е на един /ЛР или ДБ/
Това са мойте експериментални нуклеуси и незнам дали ще презимува семейството в тях /магазинни рамки са/
DSC_0084.jpg
Това е тема за продажба, така че задавай въпросите си в друга тема.
Иначе моите нуклеуси са полистиренени Финландски с 6 нормални ЛР рамки. По средата има преграда, така че дефакто се получават 2х3 рамки с отделни прелки, хранилки и всичко останало. Двете семейства зимуват на по 3 рамки, но правят общо кълбо от 6 рамки (двете полукълбета се допират до преградата). Ако през зимата ми потрябва майка, спокойно мога да я извадя от едното семейство, и след това да махна преградата. Така майката на второто семейство ще се започне да се грижи за пчелите и на двете половинки.
Та на практика аз ще зазимя около 720 майки в 360 такива нуклеуса. Предполагам, че 100-200 от тях ще ми влязат в употреба за спасяване на семейства през зимата, а останалите напролет ще ги предложа на пазара.
Между другото тази вечер по настояване на потенциални бъдещи клиенти отворих НОВ ФАЙЛ ЗА ЗАЯВКИ ЗА СЕЗОН 2017, и вече направих първите вписвания в него. Та ако има и други какндидати още от сега - могат вече да си правят заявките.
По план догодина ще продавам същия асортимент - маточници, отводки (ДБ и ЛР) и майки (ранни презимували от 2016 г. и нормални, създадени и оплодени през 2017 г.).
Ей такова нещо, за пръв път виждам. Сега, ако някой каже и че го е пробвал, и работи- евала! Пак се изненадах положително!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))