Колеги, толкова ли няма друго освен амитраза? Този мед нямали да се яде от хора? И кои са тия хубостници дето ви ги дават тия съвети. А догодина може да ви посъветват да хакнете и кумафос....
Колеги, толкова ли няма друго освен амитраза? Този мед нямали да се яде от хора? И кои са тия хубостници дето ви ги дават тия съвети. А догодина може да ви посъветват да хакнете и кумафос....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Няма пълно щастие. Но восък все пак не се яде. Чак толкова да отдаде към меда после не вярвам. То ако е така, мед изобщо да не ядем, като си помисля какво се пръска по нивите и пчелите го внасят с нектара, прашеца и водата.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ако в главата ми беше само колко левчета ще изкарам, нито един кошер нямаше да завъдя. По-добре обясни малко от това, което ти знаеш, а аз не, може и да прихвана. Знае ли човек колко е на другия акъла? Аз съм пипнал кошер за първи път април тази година, когато си купих първите отводки и на място ги прехвърлих в мои кошери. Бяха двадесет, сега са осемдесет. Опитвам се и да чета за пчелите в свободното си време,а то, за съжаление, никак не е много. Най-лесното е да наречеш някого някак си, по-трудното е да разкажеш и да покажеш кое как. Никой не се е родил научен, а натрупването на необходимия минимум познание в дадена област не се случва изведнъж.
Ако някой ден се случи почасовото заплащане в България да се доближи до средноевропейското /към което уж се стремим/, а да няма субсидии за пчеларството, последното го отпиши като бизнес при сегашния разход на пчеларски труд. Следователно, трябва по всякакъв начин да се оптимизира труда. Това и се опитвам да проумея как да стане.
Агро -
виж проблема с кърлежа е че е инсект пчелите също, борбата с Вароа, АГ и Н.Церане е трудна и обикновено пчеларя губи битки но се надява да спечели войната. Войната се води с лека и тежка химия + биогимнастики.
Трябва да намериш достатъчно време за да отделиш за борбата с Вароатозата това е тема неизчерпаема всеки препарат си има + и -, трябва сам за себе си да решиш каква стратегия с какви методи и препарати ще използваш.
Желая ти успех поста ми не е подигравка трябва да разбереш че сам трябва да прецениш как да водиш борбата с Вароа.
Прав си, никой не се е родил научен. Но затова пита, слуша, чете и се учи, а не прави "гръмки" умозаключения на базата на незнанието си. Искаш да правиш пчеларски бизнес, ок, желая ти успех, искрено, но не очаквай аз да го направя за или вместо теб. Пчеларския труд, може да бъде много, но може и да бъде съвсем малко, зависи кой колко има между ушите. Колегата tarty е обявил цена за "готовата технология", може да се възползваш.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))