Тази Руска рецепта за опушване с 15г ОК разтворена в 100мл. мед. спирт прибавен и 15г. Тимол за 25 кошера,питам за отговор налива ли се вода.Ако се налива колко.
Тази Руска рецепта за опушване с 15г ОК разтворена в 100мл. мед. спирт прибавен и 15г. Тимол за 25 кошера,питам за отговор налива ли се вода.Ако се налива колко.
Проблема не е в това, че еднократно се е използвал някакъв препарат. Проблема идва от натрупването във восъка на различни БОВ! Това е многократно дискутирано във форума. Този своеобразен коктейл постоянно се допълва от постъпващия прашец. А пръсканията не го разреждат...Комбинирането на ОК, МК, биологични методи, смяна на майките и др. засега дава резултат в борбата с кърлежа.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Дава резултат, но труда е много. По тази логика земеделците вместо хербициди още щяха да използват култиватори, мотики, че и ръчно плевене. От тежката химия спасение няма и няма да има, докато нуждата от храна нараства заедно с броя на населението. При животновъдството в огромните ферми с какво ли не го тъпчат добитъка, с какво пчеларството да е по-различно? Пчеларите не са ангели небесни и дори аз да не слагам, други ще слагат, щом анализите им издържат, докато ме избутат от пазара с по-ниска себестойност. Не че съм стигнал дотам, де.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Колега, чувал ли си понятието физико- химични свойства? А дали восъка няма такива?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
За съжаление Амитраза стана хит сред българските пчелари последните години. Тук във форума никой няма да сподели че го ползва, но истината е такава. Той е много опасен за хората който работят с него. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90...80%D0%B0%D0%B7
Миналата година имаше смъртен случай с колега пчелар, Матеев писа за това. Пробите го хващат, не си мислете, че може да мине номера.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))