Етера е по-тежък от въздуха, така че трябва да се затвори прелката и мрежестото дъно.
Колкото до дозите - това което лично съм наблюдавал много пъти е упояване на пчели в найлонова кесийка с приблизителен обем 0.5L въздух. Когато вътре се пусне напоено с етер памуче от клечка за уши, пчелите не реагират или леко се замайват. Когато обаче се пусне памуче от бебешка клечка за уши (памучето е много по-голямо), пчелите падат веднага на дъното на кесийката, и само някои от тях продължават да мърдат или да се влачат.
Съдейки по размера на памучето, явно вкарвам доза от 0.2-0.3 куб.см. етер в 500 куб.см. въздух или това прави 1:2000 (около 0.05% в обемни части). Според мене обаче това е много голяма доза, защото като се изсипят пчелите на листа с хартия, те са буквално като окъпани (все едно съм ги заливал с вода). Явно изпарения от памучето етер после кондензира по телата на пчелите (или поне така изглежда).
Колкото до спрея на Tsc1 - едно пръскане от него в кесийката е предостатъчно. Действа дори и без памуче, но не знам колко точно етер излиза с това 1 пръскане (около 0.5 секунди натискане на бутона).
Преди няколко дена дадох на пчеларите 1 флакон и ги накарах да упоят пчелите в 50 оплодни сандъчета. Това беше с цел експеримент. Едно сандъче има около 3 литра вътрешен обем, в който насипвам около 100g пчели (1000 бр.). Не съм присъствал и не знам колко пъти са пръскали вътре, но вечерта флакона ми го върнаха и той още пръскаше. Грубо с разклащане преценявам, че може би в него все още има около 20-30% течност.