Днес в Царево го каза жена от министерството и познат се закани, че ще заведе дело срещу министерството ако запазят едно от условията, да не се заплаща на пчелари който прекъсват дейността през годината, защото закона позволява това действие. Опитаха се да обвиняват нас пчеларите за пробите на прекупвачите, че много от тях излизали с инвертиран сироп и, че ще изискват от нас документ, който трябва да ни издаде прекупвача изкупил меда ни, че нямало инвертаза в него и без този документ нямало да дават деминимис.
То бива бива наглост ама това вече е мега нахално. Щял да съди държавата че не го подпомага, защото си плаща данъците само тогава когато продава мед за да се възползва от отстъпката в данъка. Държавата облекчила режима и веднага мошениците се възползват, и не стига че не ги закачат ами и толкова саси повярвали че не нарушават закона, че щели да съдят държавата. Мега наглост. Утре като ви накарат да си отрегистрирате и ветеринарния обект (пчелина) за да прекъснете дейност ще ви видя какво ще правите. Те видите ли зимата не гледали пчели. Кошерите в пчелина сами се гледали. Пфу да ви е........ мам... нахална.
tarty, твоя познат да ми попадне да го" нахраня" АЗ.
Чак сега ли осъзнаваш колко голяма е станала наглоста, нахалството и безочието на някои хора, които за съжаление са наши колеги-пчелари. Лъжат, мамят, фалшифицират и на всичкото отгоре след това имат и наглоста да предявяват претенции към други хора или към институции, сякаш някой им е длъжен с нещо. И най-гадното от всичко това е факта, че сами си вярват, че са изрядни и коректни. Според мене това е болестно състояние, а ти в момента поставяш диагноза за болест, която е нелечима. Тъжна картинка, но това е действителноста.
А още по-тъжен е факта, че за тези неща не трябва да пишем във форума, защото някои хора ще се обидят. Те си знаят, че са мошеници и тарикати, но се обиждат от факта, че това им се напомня дори и анонимно.
Той ще нахрани тебе. Човека е пенсионер и цял живот си е плащал осигуровките а сега продължава да си плаща здравните. Октомври месец заминава за САЩ при децата си и идва чак март месец. Защо да не замрази дейността си през това време, докато го няма, щом държавата му е дала това право. Въпроса за мен е, че много голям брой пчелари са именно пинсионери и от министерството си правят сметка колко пари ще влязат още в бюджета.
п.п. и аз не искам циганите да се възползват от парите, който блащам в вид на данъци, но държавата им е дала това право и аз искам, не искам го спазвам.
Много силни думи но за съжаление са плод на емоции и макар да са получили одобрение е хубаво да сме обективни .Държавата е позволила ние да прекъснем дейността си ако преценим,като с това не нарушаваме никакви закони колегата tarty ти е отговорил ,че колегата е пенсионер аз обаче ще ти дам друг пример .Пчелар е регистриран като ЗП но и се осигурява на друго работно място през цялата година защо да не се облекчи с няколко стотин лева като прекъсне дейността си временно и веднага въпрос към теб на какъв доход се осигуряваш като ЗП на минималния от 300 лв. или на реалния да кажем 800 лв./това от една друга тема/ аз лично се осигурявам на минималния защото в момента е важен стажът ако от тези години ми се решаваше размера на пенсията аз щях да се осигурявам на реалния .Сега един коментар и за колегата дето само на думи щял да съди министерството ,когато се отпущат помощи министерството си е в правото да поставя всякакви условия като по този начин няма да спести никакви пари защото просто отпуснатия бюджет ще бъде разпределен на по малко пчелари и те ще вземат по големи суми.
Осигоряването на две места е измислено, защото няма пари за пенсии.Защо някой да може да се облекчи с няколко стотака, а държавата да не може.Ако ви даде 50% деминимис, справедливо ли ще бъде?
Дори и да заминаваш в чужбина семействата си остават твои и твоя отговорност. Дори и през зимата. Ако продължавате така да се размишлява в посока, видите ли зимата мога и да не се осигурявам, защото пчелите не летят ще доведете нещата до момента в който прекъсването на дейността ще се обвърже със закриване на пчелина в базата на БАБХ или просто ще бъде забранено да се прекъсва дейността. Това е хитрост която в момента минава и никой нищо не ви казва, но не прекалявайте, защото ще се резне тази възможност.
Tarty, този човек колко спестява като не плаща 4-5 месеца здравна? Игра на дребно, приличаща на Бай Ганьовщина. Сега като не получи подпомагане заради хитруването за педеситина лева, като заминава тази зима няма да си прекъсне дейността.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))