Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ей сега ги прегледах пак и вече има прясно снесени по пет шест яйца в килийка.Станахме търтовка.Тоз уикенд ги обединявам и почвам да си играя да ги оправям.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Преди да ги обединиш, пак погледни, какво се случва!

Не възможно е за 12 дена да станат търтовки. Има ли достатъчно място където да снася майката и разбира се пчели които да гледат пилото?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Лани 1 рояк ми зазиме на 5 междурамия пчели и последно имаше 3 пити пило ЛР. Тая пролет ЕДВАМ-ЕДВАМ беше на 2 междурамия. Мислех да го ликвидирам. Па после го “заебах“ да става квото ще с него. До слънчогледа така си остана на 1 корпус, не съм го и поглеждал. В слънчогледа му сложих магазин. А той пълни...... Слагам втори магазин....той пълни и него.... Даде 3 магазина мед. Така че....може.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Лани 1 рояк ми зазиме на 5 междурамия пчели и последно имаше 3 пити пило ЛР. Тая пролет ЕДВАМ-ЕДВАМ беше на 2 междурамия. Мислех да го ликвидирам. Па после го “заебах“ да става квото ще с него. До слънчогледа така си остана на 1 корпус, не съм го и поглеждал. В слънчогледа му сложих магазин. А той пълни...... Слагам втори магазин....той пълни и него.... Даде 3 магазина мед. Така че....може.
    Миналата година и аз зазимих един такъв. Ела сега го виж той по-добър от основните семейства - изградил и напълнил 16-18 рамки с основи, без почити да съм се занимавал с него. Да, НО тази година за мен по-скоро е изключение отколкото правило. Като гледам пролетта си разделих семействата на 4 вида. 11 бяха в графата "тотални мърши" е, смених им майките. Слабите понастоящем са най-силните . Средните някак си кретат и са в златната среда, докато най-силните са до долу - в първи корпус.
    Keep Walking...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Миналата година и аз зазимих един такъв. Ела сега го виж той по-добър от основните семейства - изградил и напълнил 16-18 рамки с основи, без почити да съм се занимавал с него. Да, НО тази година за мен по-скоро е изключение отколкото правило. Като гледам пролетта си разделих семействата на 4 вида. 11 бяха в графата "тотални мърши" е, смених им майките. Слабите понастоящем са най-силните . Средните някак си кретат и са в златната среда, докато най-силните са до долу - в първи корпус.
    По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам. И за мен не е изключение, съвсем нормално нещо е.... А иначе моите силни от лани, и сега са си силни.
    П.П. Моя тип кошер е ДБ 10 и 8. Може да не се харесва на болшинството, ама тва е положението при мен.
    П.П. За мен лично, ЛР на един корпус може да зимува.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам. И за мен не е изключение, съвсем нормално нещо е.... А иначе моите силни от лани, и сега са си силни.
    П.П. Моя тип кошер е ДБ 10 и 8. Може да не се харесва на болшинството, ама тва е положението при мен.
    П.П. За мен лично, ЛР на един корпус може да зимува.
    Приятелю, има ли значение кой и какъв тип кошер гледа. Повечето са се ориентирали според района. Важното е да вадиш МЕД, да си покриваш разходите и да има и за теб. Иначе има ли смисъл от цялата гимнастика, да показваме кой по, по-най ???
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    [QUOTE=Валентин.;103164]По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам.......

Колега, това как да го разбираме ?
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Ей сега ги прегледах пак и вече има прясно снесени по пет шест яйца в килийка.Станахме търтовка.Тоз уикенд ги обединявам и почвам да си играя да ги оправям.
    Не бързай! Понякога младите майки снасят по няколко яйца в килийка и след това всичко се нормализира.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •