Ей сега ги прегледах пак и вече има прясно снесени по пет шест яйца в килийка.Станахме търтовка.Тоз уикенд ги обединявам и почвам да си играя да ги оправям.
Ей сега ги прегледах пак и вече има прясно снесени по пет шест яйца в килийка.Станахме търтовка.Тоз уикенд ги обединявам и почвам да си играя да ги оправям.
Преди да ги обединиш, пак погледни, какво се случва!
Не възможно е за 12 дена да станат търтовки. Има ли достатъчно място където да снася майката и разбира се пчели които да гледат пилото?
Лани 1 рояк ми зазиме на 5 междурамия пчели и последно имаше 3 пити пило ЛР. Тая пролет ЕДВАМ-ЕДВАМ беше на 2 междурамия. Мислех да го ликвидирам. Па после го “заебах“ да става квото ще с него. До слънчогледа така си остана на 1 корпус, не съм го и поглеждал. В слънчогледа му сложих магазин. А той пълни...... Слагам втори магазин....той пълни и него.... Даде 3 магазина мед. Така че....може.
Миналата година и аз зазимих един такъв. Ела сега го виж той по-добър от основните семейства - изградил и напълнил 16-18 рамки с основи, без почити да съм се занимавал с него. Да, НО тази година за мен по-скоро е изключение отколкото правило. Като гледам пролетта си разделих семействата на 4 вида. 11 бяха в графата "тотални мърши" е, смених им майките. Слабите понастоящем са най-силните . Средните някак си кретат и са в златната среда, докато най-силните са до долу - в първи корпус.
Keep Walking...
По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам. И за мен не е изключение, съвсем нормално нещо е.... А иначе моите силни от лани, и сега са си силни.
П.П. Моя тип кошер е ДБ 10 и 8. Може да не се харесва на болшинството, ама тва е положението при мен.
П.П. За мен лично, ЛР на един корпус може да зимува.
[QUOTE=Валентин.;103164]По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам.......
Колега, това как да го разбираме ?
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))