Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Имам 2 кошера хвърлени в двора на къщата. Хранил съм ги 2 пъти април. Третия път когато ги отворих беше да им взема меда, общо 7 магазина. Себестойността на меда ми от тях е най-много 50 ст на килограм. Затова предлагам тази година меда да се изкупува по лев на килограм пък който иска да продава. За мен си е 100% печалба.
    Въпроса ми не е насочен конкретно към Друмев. А е по-скоро риторичен към всички, които се оплакват от ниските цени. Редно е, когато нещо се твърди, то да бъде подкрепено със съответните доказателства. А именно, след като цената е ниска, нека да е ясно защо това е така? До сега не съм видял нито един смислен отговор ? Ако твоят мед струва толкова значи трябва да си пример за подражание!!!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Въпроса ми не е насочен конкретно към Друмев. А е по-скоро риторичен към всички, които се оплакват от ниските цени. Редно е, когато нещо се твърди, то да бъде подкрепено със съответните доказателства. А именно, след като цената е ниска, нека да е ясно защо това е така? До сега не съм видял нито един смислен отговор ? Ако твоят мед струва толкова значи трябва да си пример за подражание!!!

Аз на ли ти казах 5-6лв/кг продадох всичко на средна цена 7лв

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ами меда ми от тези 2 кошера струва наистина толкова. Но меда от пчелина от 150 кошера не струва толкова. Преди години един познат казваше, меда е единствената стока при която ако предложиш по-голямо количество получаваш по-голяма цена. И това не е случайно. Докато гледаш 20 кошера в двора между другото морето е до колене от 60 нагоре разходите са други.
    Всяко увеличаване на кошерите води до намаляване на добива. Разбиват се на малки пчелини, което води до транспортни разходи, инвертар. Пашата се поделя, подхранването е по-голямо, болестите се рапространяват по-бързо и други и други.
    Аз лично не се наемам да изчислявам колко ми излиза килограм мед. В добива се намесва и субективния пчеларски фактор. Чувам от колеги добиви в диапазона от нула до 35 килограма от кошер.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •