И аз така съм решил, само чакам след седмица да врътна последния мед да кача пилото в 2рия корпус и тогава ще сложа лентите.
И аз така съм решил, само чакам след седмица да врътна последния мед да кача пилото в 2рия корпус и тогава ще сложа лентите.
Тази година ми се струва че акара е доста по малко от предни години но това ще стане ясно след като сложа контролните листи когато ги пръскам. И сега съм сложил на 10-тина да видим какво ще излезе. Единствения ми проблем беше че 6-7 бяха останали без майки, една част обединих с отводки а на други бутнах майки. Днеска нахраних пчелина за втори път и видях че всичко се е обединило или приело. От тук нататък само мастика да има![]()
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Аз лично съм много доволен от първата ми година пчелар! Започнах да подхранвана март за около месец, след това по 1-2 хранилки през акацията която при мен я нямаше заради лошото време . И накрая резултата е 240 кг. От 5 кошера . Много колеги подхранваха само април-май по 1-2кг. сироп ,а други и толкова не даваха и много се оплакват добив 15-25кг на кошер.
Сега ако кажеш ,че не са и ти се роили.Направо си ударил 6+1 тази година
Преваля през нощта, дано съживи малко ливадата.
Само един кошер го хванах в крачка и си смених 4 майки със маточниците. Разцепих го на 2 и направих отводка на 6 рамки с 4 междурамия пчели.
Вчера обединх един кошер останал без майка с едно помощно семейство, но не се съобразих че момента не е много подходящ и не затворих майката в клетка. Може да я убият а съм останал само с 3 млади оплодени майки.
И защо да не е подходящ момента?
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))