В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Благодаря! Това е едно от нещата, което ме интересуваше - имаме директно действие върху акара, а не пренесено през "соковете" на пчелите.
Иначе съм съгласен с Георги относно концентрациите - има много противоречиви сведения. От тук обаче следва един важен извод - превишаването на дозата не е смъртоносно опасно за пчелите. При пулверизиране трудно може да се определи точната доза, а това се оказва най-ефикасния метод. За мен този метод е и най-ефективен от гледна точка на времеемкост.
До колко градуса е нагрят въздуха?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Мисля че все още не е доказано начина на действие на ОК на самият акар
факт е че пчела поела ОК със сироп след това има завишение на ОК в неината хемолимфа и почти няма в храносмилателният и тракт.
И все още не се знае дали действа чрез директен контакт или чрез поемане с хемолимфата на пчелата. При опит направен така семейство разделено с преградна стена и третирана с ОК само едната половина се поличава 80% лечение а на другата половина не лекуваната има лечебен ефект 65%, тоест имаме контактно действие.
Кое е вярното нямам идея.
До колко градуса е нагрят въздуха?[/QUOTE]
http://www.legaitaly.com/en/apiary/v...da-220v-detail
Италиаците са го измислили. Изпрението е най-ефективно и най-щадящо пчелите, но при много важно условие - липса на пило . Аз третирам 200 семейства за 2 часа. Температурата на пистолета се фиксира на 300 градуса. Държи се 10-15 секунди изпарение на кошер.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))