Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Благодаря , но не ползвам ОК .
    А , дали влияе на майката ? Питам , щото съм прост даскал .
    Според един мои познат пчелар които се грижи за около 800-1200бр. в Канада.ОК влияе и то не само на майката но и на пчелите но за разлика от тях тя живее по дълго. Правят тест за опаразитеност ако се налага третират за Вароатоза и след това пак правят тестове и се опитват поне малко от малко да проследят какво става с акарите но и с пчелите споделял ми е какво е неговото мнение за синтетичните пиретроиди, органофосфорни съединения, МК, и ОК.
    Мнението му не знам доколко е обективно но казва че всяко едно средство има и негативни последици и няма безвредни препарати но от 2г.третират с ОК за най малко странични ефекти и най евтино каза че са завишава ли концентрацията на ОК за да се проследи нейното действие (говоря за метода с накапване когато няма пило) и че ако сложиш по голяма доза видимо няма отрицателен ефект за разлика когато повишиш концентрацията на ОК над 45гр. на литър сироп 1:1 захар -вода а когато понижиш дозата или концентрацията няма ефект тоест ОК е с терапевтичен ефект м/у 30гр.и 45гр. на 1л. сироп в доза около 50мл. на нормално силен кошер.
    Но все пак това е едно субективно мнение.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 29.07.2016 в 07:49. Причина: Допълнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •