И аз да споделя за майката подарък,намиране бързо,такова животно нема,голяма и дебела.Почти всички празни килиики осеменени,а и като че ли пчелите не бяха толкова агресивни щом прегледах кошера на веднъж.
И аз да споделя за майката подарък,намиране бързо,такова животно нема,голяма и дебела.Почти всички празни килиики осеменени,а и като че ли пчелите не бяха толкова агресивни щом прегледах кошера на веднъж.
Нали твоята майка беше тази, която е "пеела" в Еконт. Беше ми много любопитно какво ще стане с нея, но явно всичко е наред.
Между другото аз до ден днешен не съм чувал "пееща" майка, въпреки че непрекъснато до мене има всякакви майки. Дори спят с мене, но това "пеене" или "маткане" никога не съм го чувал. Ако някой има записан този звук, ще ми е много любопитно да го чуя.![]()
Ако отвориш кошер минути преди да се рои ще го чуеш доста добре на повечето от питите. Този звук се издава от майките които току що са напуснали маточника. Звука се издава чрез вибриране на крилата. Много пъти съм го чувал, но и виждал. Ха, ха.... малко сме майсторите пчелари.![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))