Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 152

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2014
    Пчеларски район
    Златица
    И аз да споделя за майката подарък,намиране бързо,такова животно нема,голяма и дебела.Почти всички празни килиики осеменени,а и като че ли пчелите не бяха толкова агресивни щом прегледах кошера на веднъж.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Гецата Виж публикацията
    И аз да споделя за майката подарък,намиране бързо,такова животно нема,голяма и дебела.Почти всички празни килиики осеменени,а и като че ли пчелите не бяха толкова агресивни щом прегледах кошера на веднъж.
    Нали твоята майка беше тази, която е "пеела" в Еконт. Беше ми много любопитно какво ще стане с нея, но явно всичко е наред.

Между другото аз до ден днешен не съм чувал "пееща" майка, въпреки че непрекъснато до мене има всякакви майки. Дори спят с мене, но това "пеене" или "маткане" никога не съм го чувал. Ако някой има записан този звук, ще ми е много любопитно да го чуя.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нали твоята майка беше тази, която е "пеела" в Еконт. Беше ми много любопитно какво ще стане с нея, но явно всичко е наред.

Между другото аз до ден днешен не съм чувал "пееща" майка, въпреки че непрекъснато до мене има всякакви майки. Дори спят с мене, но това "пеене" или "маткане" никога не съм го чувал. Ако някой има записан този звук, ще ми е много любопитно да го чуя.
    Ако отвориш кошер минути преди да се рои ще го чуеш доста добре на повечето от питите. Този звук се издава от майките които току що са напуснали маточника. Звука се издава чрез вибриране на крилата. Много пъти съм го чувал, но и виждал. Ха, ха.... малко сме майсторите пчелари.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако някой има записан този звук, ще ми е много любопитно да го чуя.
    https://www.youtube.com/watch?v=qnbEeKGdFDo

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Така отговарят майките дето са още в майчилата...... Новоизлюпените роеви крякат мааалко по-продължително.
    П.П. Излюпените майки крякат, а тея в майчилата им отговарят. И така излюпените майки разбират къде са майчилата и ги разрушават.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •