Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Чета тук една книжка на Бижо Бижев, та в нея пише да им се осигури вода в продължение на 6-7 дни, че е особено важно отводката да има 5-6кг. мед и при недостатъчно храна да се попълват запасите с мед или да се извършва подхранване със захарен сироп. Каква всъщност е целта на самото подхранване в случая?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не знам как си направил отводките но ако няма летящи пчели няма кой и водица да им донесе подхранването се явява и лесен източник на паша не се бъхтят да летят разбира се ако има кой а само се качват до хранилката . Пчелите стимулират майката и тя снася.
    С две думи докато трае реорганизацията на новосформираното пчелно семейство като възрастов състав и задължения трябва да се усигори леснодостъпен източник на храна и вода.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Аз съм им сложил достатъчно храна и и вода, а майка ще има живот и здраве по-късно, за снасянето ще е необходимо още време и късмет. Затова се чудя защо трябва да се храни. Специалистите по късните отводки може да споделят.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от siko13 Виж публикацията
    Аз съм им сложил достатъчно храна и и вода, а майка ще има живот и здраве по-късно, за снасянето ще е необходимо още време и късмет. Затова се чудя защо трябва да се храни. Специалистите по късните отводки може да споделят.
    значи чакаш да я произведат от открито пило така ли? там ще изгубиш месец най-малко без снасяне. Дано има търтеи достатъчно да я оплодят в края на месеца

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    значи чакаш да я произведат от открито пило така ли? там ще изгубиш месец най-малко без снасяне.
    Да така е но, аз съм любител пчелар и само правя проверка какво би се получило при тия късни отводки.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    [QUOTE=siko13;101569]Да така е но, аз съм любител пчелар и само правя проверка какво би се получило при тия късни отводки.[/QUOTЩе се
    Ще се получат майки, които са разработени и същевременно със запазен резерв за ранно пролетно развитие. Също така се използва по- рационално есенното подхранване. Сиреч, така и така ще храним- поне да изкараме и някоя друга отводка!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    [QUOTE=бат тянко;101571]
    Да така е но, аз съм любител пчелар и само правя проверка какво би се получило при тия късни отводки.[/QUOTЩе се
    Ще се получат майки, които са разработени и същевременно със запазен резерв за ранно пролетно развитие. Също така се използва по- рационално есенното подхранване. Сиреч, така и така ще храним- поне да изкараме и някоя друга отводка!
    така е, но е малко притеснително оплождането ако няма паша и са избили търтеите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Да така е но, аз съм любител пчелар и само правя проверка какво би се получило при тия късни отводки.

От 10/2 ако оцелят през зимата си герой на социалистическия труд

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Що
    Друмев не обезкуражавай човека има достатъчно време за отводка трябват 2 месеца ама той 1 ще загуби с направата на майка може есента да е топла като миналата година.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Пилците се броят есента, пчелните семейства пролетта, направил съм 4, март ще докладвам. Въпроса е дали да подхранвам в момента, не след 20 дни?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •