Цитат Първоначално публикувано от damyan82 Виж публикацията
Благодаря! Но преди да ги прибера от слънчогледа и ги прегледам нама как да дам точна дата и бройка. Ще се съобразя с вас когато ви се обадя идните дни като имам яснота. Жал ме е да взема повече и да не ги ползвам.
Разбира се, че така трябва да направиш. Майки се купуват от пчеларите тогава, когато им потрябват, и то точно толкова, колкото им трябват. Моя си е грижата така да си организирам нещата, щото винаги да изпълнявам желанията на клиентите точно и навреме - както като бройка, така и като ден на изпращане.

По принцип са възможни 2 ситуации:

НЕДОСТИГ НА МАЙКИ
: Тогава още при заявката ще ви кажа, че за дадената дата няма майки, и или ще ви предложа друга дата, или въобще няма да ви приема заявката. Щом обаче съм я приел и съм ви записал във файла със заявки, то тогава можете да бъдете абсолютно сигурни, че на дадената дата ще си получите заявените майки.

ИЗЛИШЪК НА МАЙКИ
: Ако в някой ден останат излишни майки, тогава или ги оставям за следващия ден, или ги използвам в моите пчелини. При всички случаи така организирам нещата, щото една майка да не стои при мене повече от ден и половина. Заедно с доставката по куриер (още 12-16 часа) се получава така, щото една майка, получена от мой клиент, да е стояла в кутийката не повече от 48 часа (2 денонощия). Така клиента също има шанс, ако пожелае, да държи майката при себе поне още 2 денонощия, преди да я придаде.

Като ориентир за безопасно престояване на майката в кутийката приемам цифрата 5 денонощия. Това е тествано не един път по един или друг повод. Аз обаче ГАРАНТИРАМ, че получената от клиента майка няма да е стояла в кутийката повече от 48 часа.