Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 70 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 692
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rimisark Виж публикацията
    Днеска мога да ви се похваля, че съм горд собственик на първото си пчелно семейство, хванато с капан(и изобщо първото). Хванал се е преди 3-4 дена и си мисля утре да го захраня с сироп мед и вода 1 към 1. Добре ли е?

каква примамка ползва ако не е тайна

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Във една от темите се говореше за по дребни пчели на,които и килийките са по малки.Затова са предпочели да си изградят свои,защото ВО са гравирани за по едрите.В средата на април и аз писах,че изядох далаците,но пропуснах да отбележа,че килийките на новоизградените далаци бяха по малки......
    Миналата година един рояк се беше заселил в изоставен кошер на 3 км. от мен ! Измъкнах го на 7 далака с малко запечатано пило и почти незапечатан мед ! Дребни,кротки и доста метизирали ! Направи ми впечатление, че са пестеливи ! В момента е в 12 ДБ и е пълен с пило ! Майката не съм сигурен с колко зъба е останала,но няма да я сменя ! Едно от любимите ми семейства за работа !

П.С. Тази година съм още капо, но поне няма да черпя !

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    Сандъче около 40 литра пълно със стари рамки. Мазах го с какво ли не, но най-много им харесва миризмата на маточина. Масло от лимонена трева и кремчето ЛЕГА.
    Този пост е редактиран от rimisark; 04.06.2016 в 16:10.

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    Здравейте, от днес съм горд собственик на втори рой хванат с капан и ме интересува след колко дни е най удачно да ги прехвърля в нормален кошер. Рояка се е хванал преди 2 или 3 дни. Притеснява ме ако е с млада майка да не я хвана в полет...., пък и капана е доста инпровизиран (20 см на 20 см на 1 метър) зареден е с 4 половинки от магазинни пити и ще падне работа при преселването им. Не съм ги отварял и не видях да внасят прашец.

Колкото по скоро по добре за теб и за пчелите погледни за прясно пило и ако има деистваи защото после ще е по трудно....УСПЕХ

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    Голяма борба падна. Повече такъв капан няма да правя. Бях го сложил в двор на колега и ако не бях отишъл да го мажа с примамка можеше и рояк да пусне някой ден. Той човека виждал да летят пчелички ама си мислел че е заради примамката и не се доближавал. Резултата е една кофа далаци с мед . Добре, че видях майката паднала на дъното да я лепна на върна на ножа и хайде в кошерчето.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Години съм си мислел за нестадартни капани и винаги съм се отказвал точно по тази причина .

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    При мен се хвана в ДБ10 с 10 стари пити,без да го мажа с нищо,на височина около 1.20 м.(под него имаше два други).

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    При теб е стандартен кошер и после си работиш спокойно . За друго писах .

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Тази година хванах един рояк в кошер който имаше само празни рамки без основи и тел.Бях го прибрал на под една сушина да не го вали и съхранявах в него празни рамки.Бях забравил че е там и веднъж като минавах покрай него видях че от прелката излизат пчели.Отворих го и какво да видя-беше на 10 рамки повечето почти изградени с пило на 5-6 рамки,много пчели и понатрупан мед.Така и не разбрах от къде се е появил защото от моите нямаше видимо някой да се е роил.Пчелите се оказаха кротки и почти не налитат да жилят.Сложих рамки с ВО и градиха с желание.На есен когато ги заземя ще го преместя при другите.Беше много приятна изненада.Пожелавам на всички колеги подобни случки.

Страница 21 от 70 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •