Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Бяха изградили две рамки с ВО и понеже не бях сложил преградна дъска на празното място бяха направили далаци вместо да изградят и третата рамка с ВО. .
    Във една от темите се говореше за по дребни пчели на,които и килийките са по малки.Затова са предпочели да си изградят свои,защото ВО са гравирани за по едрите.В средата на април и аз писах,че изядох далаците,но пропуснах да отбележа,че килийките на новоизградените далаци бяха по малки......

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Във една от темите се говореше за по дребни пчели на,които и килийките са по малки.Затова са предпочели да си изградят свои,защото ВО са гравирани за по едрите.В средата на април и аз писах,че изядох далаците,но пропуснах да отбележа,че килийките на новоизградените далаци бяха по малки......
    Миналата година един рояк се беше заселил в изоставен кошер на 3 км. от мен ! Измъкнах го на 7 далака с малко запечатано пило и почти незапечатан мед ! Дребни,кротки и доста метизирали ! Направи ми впечатление, че са пестеливи ! В момента е в 12 ДБ и е пълен с пило ! Майката не съм сигурен с колко зъба е останала,но няма да я сменя ! Едно от любимите ми семейства за работа !

П.С. Тази година съм още капо, но поне няма да черпя !

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Юрий аз практикувам така.По време на последният есенен преглед стеснявам гнездото на толкова пити колкото покриват пчелите.Под капака на кошера поставям възглавници със затоплящ материал за да не изстива от горната страна семейството.Вдигам дъната,стеснявам отворите на прелката и поставям мишите предпазители.Ако няма достатъчно мед добавям пълни пити на мястото на празни или недостатъчно пълни с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ами телчицата ми се вижда тъничка за гръмоотвод? Така че, го разбирам като разреждане на статично електричество? Зле съм с техниката- това е истината...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Tsc1 да си каже мнението . На мен също не ми е ясно .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Момци,това не е за гръмоотвод.ТОва е за отвеждане на стат.електриество,което се натрупва по кошера,понеже кошера е боядисан с добавяне на алуминиева пудра.Алуминиевата пудра облекчава семействата,като обира външните влияния,а мед.тел ги отвежда в земята....

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Браво ! Точно , тoва е идеята на Юрий .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Момци,това не е за гръмоотвод.ТОва е за отвеждане на стат.електриество,което се натрупва по кошера,понеже кошера е боядисан с добавяне на алуминиева пудра.Алуминиевата пудра облекчава семействата,като обира външните влияния,а мед.тел ги отвежда в земята....
    Добре, ама що няма акари?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Добре, но ако приемем, че работи- по- какъв начин въздейства на акарите?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •