Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 264 от 677 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,631 до 2,640 от общо 6768
    Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Вчера рано сутринта ставане рано и газ към бубите, че сърце юнашко не трае. Пристигам и си мисля какво ще е положението като ги отворя. Отварям първо двете отводки майките приети, разхождат се и осеменяват. Малко ме притеснява, че са по слабички особено едната. Интересно, че и на двете боята им е паднала. Отварям следващото семейство, клетката освободена, не виждам пресни яйца, място за снясане малко и един маточник по средата на питата, други нямаше. Хубав, голям и захренен, майката не я видях.Продължавам със следващото семейство майката освободена пресни яйца в отделни килийки.Бях ги кръстил кучетата, а сега кротки като агънца следователно доволен. С другото семейство положението същото следователно още по доволен. Та от 5 броя 4 приети. На семейството с маточника майката я придадох след 3-4 часа понеже се залисах с ровене в другите семейства,а на всички останали автоматично след махането на старата слагах новата. Ей го на 20160712_100437.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Привет от морето
    Вече ми домъчня за пчелите, трябваше да сложа един кошер в багажника, хем да им се радвам хем да съберат един магазин манов мед да го опитам понеже сме в Странджа.
    Майтапя се, почивам си и се надявам като се прибера да ме чака много работа.
    Цццц няма да де сетиш да пишеш каде си и едно телефонче, ако иска някой колега да се види с теб. Вчера бях в Созопол и ако си там можеше да се видим на живо :-) :-) :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Цццц няма да де сетиш да пишеш каде си и едно телефонче, ако иска някой колега да се види с теб. Вчера бях в Созопол и ако си там можеше да се видим на живо :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    В Синеморец сме.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Много е гот там на бутамтята 10 години подред бяхме там в района . Весела почивка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    Много е гот там на бутамтята 10 години подред бяхме там в района . Весела почивка.
    Мерси, и ние ходим там. Обаче няколко дена червен флаг и са ни заградили 2 кошари и само в тях дават да се влиза в морето.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    В Синеморец сме.
    На най-чистия плаж :-) :-) :-) ,миналия уикенд ме караха да ходя на палатка там, но пустия му мед иска вадене.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Някой беше писал,че не е виждал 12дб с повече от 2 магазина....
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0478.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Някой беше писал,че не е виждал 12дб с повече от 2 магазина....
    Чудно ми е: Новите магазини под пълните ли се слагат или над тях? Аз ги слагам под,но работя само с два,а с повече ще е голяма хамалогия,ако трябва да се слагат отдолу и да се вдигат два или три пълни магазина!

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Вчера рано сутринта ставане рано и газ към бубите, че сърце юнашко не трае. Пристигам и си мисля какво ще е положението като ги отворя. Отварям първо двете отводки майките приети, разхождат се и осеменяват. Малко ме притеснява, че са по слабички особено едната. Интересно, че и на двете боята им е паднала. Отварям следващото семейство, клетката освободена, не виждам пресни яйца, място за снясане малко и един маточник по средата на питата, други нямаше. Хубав, голям и захренен, майката не я видях.Продължавам със следващото семейство майката освободена пресни яйца в отделни килийки.Бях ги кръстил кучетата, а сега кротки като агънца следователно доволен. С другото семейство положението същото следователно още по доволен. Та от 5 броя 4 приети. На семейството с маточника майката я придадох след 3-4 часа понеже се залисах с ровене в другите семейства,а на всички останали автоматично след махането на старата слагах новата. Ей го на 20160712_100437.jpg
    Седя си вкъщи, слушам си музика, чакам да отмине дъжда и си чета темата за августовските отводки и майки по съвет на Мастър Йосифов. Та както си седя и се сещам за въпросното семейство с маточника. Старата майка я намерихме на втората рамка, спряхме да ровим и продължихме с другите семейства. Еми той си е бил там, просто не сме стигнали до него, намира се по- средата на плодника. Така, че неделя или понеделник пак ще летя към бубите. Дано придадената майка е жива, което ме съмнява много.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Празните ги слагам отдолу.Все пак им спестявам половин метър катерене.Е,далеч не всички кошери са с 5 магазина (обикновено 3),затова си позволявам да вдигам пълни магазини.Иначе при три магазина само товаря без да повдигам.

Страница 264 от 677 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •