Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 35

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ми като си я събрал необходимата информация, какво още чоплиш? Действай! Или си като Плюшкин - бе да има там.
    Нямам спомени за хвалби и ти вероятно си сънувал, че аз правя центрофуги, ел.мотори или управления за тях.
    Лоша работа, еййй. Дано по-рано се спомина, че да не стигам твоите години. Старост - нерадост.
    Това и правя - действам! И вадя на пазара нови и нови неща. Всички необходими възможности, които съм изредил на предишната страница са заложени в новата ни разработка на контролер за управление на центрофуги.
    И забележи - аз излизам тук с името си и това на фирмата си. Ти - в ролята на анонимния оплювчик, без да можеш да покажеш нещо сътворено от теб. Човек без лице! Възрастта не е порок, моята ми дава силата на знанията и опита. Знаеш ли каква е разликата между нас - аз не разбирам от пчели, но разбирам от много други неща в областта на техниката, физиката и математиката. Ти разбираш от пчели и от нищо друго.
    Матеев е абсолютно прав в предните си два поста за режимите на работа на постояннотоковите двигатели. Имаше момент, в който и аз се бях запалил от идеята за Direct Drive, но след малко повече четене се отказах именно заради нуждата от специални двигатели и много високата им цена, значително надвишаваща цената на обикновен двигател с редуктор. Когато искаме захранване едновременно на 220 и 12V, трябва да се търси такъв компромис, че мотора да е един, управлението да е едно и режима на работа на мотора - колкото е възможно по-далеч от критичните зони. Компромиса не е прост, но е постижим.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Това и правя - действам! И вадя на пазара нови и нови неща. Всички необходими възможности, които съм изредил на предишната страница са заложени в новата ни разработка на контролер за управление на центрофуги.
    И забележи - аз излизам тук с името си и това на фирмата си. Ти - в ролята на анонимния оплювчик, без да можеш да покажеш нещо сътворено от теб. Човек без лице! Възрастта не е порок, моята ми дава силата на знанията и опита. Знаеш ли каква е разликата между нас - аз не разбирам от пчели, но разбирам от много други неща в областта на техниката, физиката и математиката. Ти разбираш от пчели и от нищо друго.
    Матеев е абсолютно прав в предните си два поста за режимите на работа на постояннотоковите двигатели. Имаше момент, в който и аз се бях запалил от идеята за Direct Drive, но след малко повече четене се отказах именно заради нуждата от специални двигатели и много високата им цена, значително надвишаваща цената на обикновен двигател с редуктор. Когато искаме захранване едновременно на 220 и 12V, трябва да се търси такъв компромис, че мотора да е един, управлението да е едно и режима на работа на мотора - колкото е възможно по-далеч от критичните зони. Компромиса не е прост, но е постижим.
    Виж този тон по-ми допада!
    Така е, аз не съм толкова на вътре с техническата част и говоря само от страната на потребител на такъв инвентар. Колко са критични зоните на работа на мотора - незнам. Факт е обаче, че от 6 години експлоатирам едната центрофуга. Първата година на 220 волта с едно мноого просто управление от понижаващ траф и грец, а обороти се регулираха с регулатор за осветление, следващите пет години е работила на 12 волта. Нито загрява мотора, нито управлението (малкото от снимките). Центрофугата на снимката и комбинираното управление ги експлоатирам вече втора година и също няма проблеми. Като имаш предвид, че само рамките и меда в тях, които развърта центрофугата в кг е 60-70 а може и повече. Та тия две центрофуги за един ден ми завъртат около 20 зареждания и то с един 65Ah акумулатор, вечерта - зареждам акумулатора и на другия ден пак въртене.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не коментирам техническото решение на колегите, това е некоректно. Възможно е да е направено грамотно, но без екстрите на автоматичното управление и регулиране. Не случайно попитах какъв е двигателя - много е важен неговия избор.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Пропуснах да кажа само, че при старт потенциометъра на оборотите е намален до минимум, след което директно го завъртам на положението, което ми е необходимо в зависимост от консистенцията на меда, който вадя. В противен случай изгаря предпазителя.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Извадил съм няколко десетки тона мед с правотоков двигател на Динамо Сливен. Никакви проблеми с обороти, загряване, четки, шум и т.н. и т.н. Поллзвал съм го и на 12 волта и на 24 волта и на 220 волта. Консумацията е смешна. При развъртане достига за няколко секунди (7-8) до 6А и след това си върви с 1,5А. Със соларен панел 70 вата съм вадил мед над десет дни без никакви грижи.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Извадил съм няколко десетки тона мед с правотоков двигател на Динамо Сливен. Никакви проблеми с обороти, загряване, четки, шум и т.н. и т.н. Поллзвал съм го и на 12 волта и на 24 волта и на 220 волта. Консумацията е смешна. При развъртане достига за няколко секунди (7-8) до 6А и след това си върви с 1,5А. Със соларен панел 70 вата съм вадил мед над десет дни без никакви грижи.

Може да се смеете, но аз 2 години съм въртял със стар кухненски миксер чешки мисля беше 170 вата с вграден червячен редуктор с пластмасови зъбни колела. Оборотите ги регулирах с прост димер за лампа за 5 лева. Сиромах човек жив дявол.
    Сега съм с касетъчна на Лисон с програматор и мотор под барабана. Работи супер.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Дайте да го видим кой е тоя вълшебен двигател бе хора! Със или без редуктор го ползваш?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •