Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
Ми като си я събрал необходимата информация, какво още чоплиш? Действай! Или си като Плюшкин - бе да има там.
Нямам спомени за хвалби и ти вероятно си сънувал, че аз правя центрофуги, ел.мотори или управления за тях.
Лоша работа, еййй. Дано по-рано се спомина, че да не стигам твоите години. Старост - нерадост.
Това и правя - действам! И вадя на пазара нови и нови неща. Всички необходими възможности, които съм изредил на предишната страница са заложени в новата ни разработка на контролер за управление на центрофуги.
И забележи - аз излизам тук с името си и това на фирмата си. Ти - в ролята на анонимния оплювчик, без да можеш да покажеш нещо сътворено от теб. Човек без лице! Възрастта не е порок, моята ми дава силата на знанията и опита. Знаеш ли каква е разликата между нас - аз не разбирам от пчели, но разбирам от много други неща в областта на техниката, физиката и математиката. Ти разбираш от пчели и от нищо друго.
Матеев е абсолютно прав в предните си два поста за режимите на работа на постояннотоковите двигатели. Имаше момент, в който и аз се бях запалил от идеята за Direct Drive, но след малко повече четене се отказах именно заради нуждата от специални двигатели и много високата им цена, значително надвишаваща цената на обикновен двигател с редуктор. Когато искаме захранване едновременно на 220 и 12V, трябва да се търси такъв компромис, че мотора да е един, управлението да е едно и режима на работа на мотора - колкото е възможно по-далеч от критичните зони. Компромиса не е прост, но е постижим.