Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 50

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ако имаш имаш допълнителни магазини/корпуси/може да направиш друго. Първия ден само свалям магазини, като за един ден свалям 80 бр/може и още но буса се претоварва/само с брат ми, като започваме в 9-10 часа, на два-три кошера брат ми пуши цигара и до 17 часа всичко е натоварено в буса. И магазините ги превозвам на 30 км до цеха, кадето го вадя.Оставям по един-два магазина на кошерите да имат работа/на кошер имам 3-4-5 магазина/. Имам разпечатваща и 42 рамкова цинтрофуга, за един ден сам/ ако не ме занимават с глупости/съм стигнал 20 тенекий. Надявам се да съм помогнал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Според мен, ползването на пчелогонки доста ще ти облекчи труда и ще намали времетраенето на цялата процедура по махането на пълните с мед пити....

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ако имаш имаш допълнителни магазини/корпуси/може да направиш друго. Първия ден само свалям магазини, като за един ден свалям 80 бр/може и още но буса се претоварва/само с брат ми, като започваме в 9-10 часа, на два-три кошера брат ми пуши цигара и до 17 часа всичко е натоварено в буса. И магазините ги превозвам на 30 км до цеха, кадето го вадя.Оставям по един-два магазина на кошерите да имат работа/на кошер имам 3-4-5 магазина/. Имам разпечатваща и 42 рамкова цинтрофуга, за един ден сам/ ако не ме занимават с глупости/съм стигнал 20 тенекий. Надявам се да съм помогнал.
    Аха,това търся!Но ако питите не са надградени,тогава машината става безполезна.И пак хамалите с вилицата.Иначе и аз си го представям така като при Вас.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Аха,това търся!Но ако питите не са надградени,тогава машината става безполезна.И пак хамалите с вилицата.Иначе и аз си го представям така като при Вас.
    И как постигаш питите да не са надградени? Ако има те са много малък процент. Двама ххамали = разпечатваща/5 000 лв/ти си направи сметката.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    И как постигаш питите да не са надградени?
    Основно работя с ЛР, но имам десетина ДБ магазина.Пашата ми е основно акация,липа и билка/ливада/.На ДБ магазините са много надградени и лесно се обработват с парният нож.Но ЛР рамките са надградени само с венец под горната летва и ножа не може да реже.Поставям по 9 рамки в корпус.А как го постигам-ами без много усилия-получава ми се!

Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Според мен, ползването на пчелогонки доста ще ти облекчи труда и ще намали времетраенето на цялата процедура по махането на пълните с мед пити....
    С прахосмукачката се справям, но ако аз забързам,хамалите се задръстват или понякога на ливадата/меда е по-гъст/ центрофугата бави процеса. Голяма чуденка.
    Иначе за един ден 08:00-19:00 обработваме 15-18 тенекий.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Ами щом си изпълнил капацитета на машината проблема е в ноухауто. Както казва Янчо- имаш нужда от разход за машинки с по-големичък дебит. То и аз съм на мнение, че в голямото влиза малко, но обратното.....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    . Имам разпечатваща и 42 рамкова цинтрофуга, за един ден сам/ ако не ме занимават с глупости/съм стигнал 20 тенекий.
    Винаги съм си мислел, че резултатите са по-добри.Аз съм с четирирамкова/8/ и ръчно разпечатване, и двама стигаме 10 тенекии.Много ме бави обръщането на рамките, но още не съм спечелил за радиална.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •