Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
И как ще го направят? Наистина ли го вярваш, добри ми човеко? Те много всемогъщи тез търговци!
А за теорията на безрамковите кошери нищо лошо не мога да кажа, докато не видя сериозно проучване на плюсовете и минусите, направено по всички правила на научното изследване. Да не се окаже, че е по-добре да имаш 500 такива японски тръвни, дето сами се гледат, отколкото 200 ЛР кошери, около които се скъсваш от работа и винаги има риск всичко да отиде на вятъра. Това ми прилича на тактиката със соларните панели, за които навремето в соларния си форум Матеев твърдеше, че е по-добре да сложиш много панели с ниска цена и умерено КПД, отколкото скъпи панели с високо КПД на следящ тракер. И го беше подкрепил със солидни сметки напред в годините. Наздраве!
Аgro, съгласен съм с теб, и с това което пишеш.

Но, много малко хора знаят за какво е тази тема. Тази тема миналата година беше налазена от хора, които нищо не разбират от пчели, размиха я, и когато им докажехме нещо, започваха отново с обиди и празни постове. Затова стигна такава големина темата, и никой сега не може да я прочете изцяло.

Само че, японската тръвна даде мед, и ще дава още много мед през тази година! Всички казваха, че това няма как да се случи, разпънаха ни на парчета с техните скапани доказателства, но сега мълчат.

Пчелите се развиват и без восъчни основи нормално и в многокорпусни кошери! И има много мед!

Не сме ги третирали с пестициди против акар!

А, ако някой все пак се опита да прочете цялата тема, ще намери няколко неща които са важни за пчелите.

Успех на всички!