Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Това че контролния лист за акари НЕ НОСИ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ за реалната опаразитеност на семейството и друг път съм го споделял във форума. За съжаление обаче много малко хора успяха да го осъзнаят това. Мозъкът им отчаяно се съпротивлява на ИСТИНАТА - това го наблюдавах и в разговор с различни колеги-пчеалри. Вадят вода от 1000 кладенеца поради една единствена причина - мозъкът им не иска да си признае, че е живял в самозаблуда дълги години. И че на базата на тази самозаблуда те много пъти са вземали грешни решения относно личната им технология на третиране.

Не очаквам да ме разбереш. Точно и ясно знам, че твоят мозък също се съпротивлява на това, което го написах. По-лесно ти е да ми се разсърдиш и да обявиш, че те обиждам, отколкото да възприемеш истината. Така работи човешкия мозък - моя, твоя и на всички останали ...... Живеем в море от самозаблуди - всички ние, и аз в това число ...........
Добре де, ето аз мисля като теб. Но моля те, кажи ни с ръка на сърцето, контролираш ли с "контролни листи" дали и колко акара падат след третиранията на пчелините ти?
И още един въпрос. След толкова повтаряне за неефективността на контролните листи, кажи за твоят ефективен контрол. Имам идеи - пудра захар, спирт и т.н. Но в контекста на големия брой кошери и разликите на всяко семейство в естествената му резистентност, доколко ефективни са и те? Как можеш да знаеш колко акара остават във всеки един кошер?