По време на развитието на този вихър от събития бях в горите и следях безмълвно как се развиват събитията. Дойде време и аз да кажа нещо по въпроса с малко закъснение, но темата ще е актуална винаги.
Първо смятам да ви кача една снимка, която вчера получих от приятели в Германия.
Зелената полянка е част от училищен двор, а сградата зад кошерите е самото училище. Кошерите са на мои познати които работят в училището и са получили разрешение да си ги гледат там.
За такова нещо в БГ и дума не може да става, ЗАЩО?
Много мнения се изказаха в темата и няколко други теми все около тези събития. Някои бяха крайни, други по-умерени имаше откровени глупости, но имаше прекрасни постове и по съдържание и по изказ. Тук е мястото да поздравя и Дамянов за няколко чудесни негови поста, но да не се отклоняваме. Не се засега един много важен въпрос, а мисля, че той стои в основата на проблема.
ЗАЩО РАЗВЪДНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАНЕ И ТОЛКОВА УСВОЕНИ СРЕДСТВА НЕ СЕЛЕКТИРА МАЛКО РАЗДРАЗНИТЕЛНИ - КРОТКИ ПЧЕЛИ?
От един от изявените капацитети във форума по генетики, майкопроизводство и т.н знаем, че това е черта в характера която най-лесно се селектира. Ето го и почти цялото решение на въпроса. И агнето цяло и вълка сит. Няма никакъв начин някой да ми обясни, че това не е възможно защото ще го накарам да погледне снимката пак и няколко клипчета които се въртяха в една друга тема. Кой от нас не иска да работи със спокойни, кротки пчели? Колко от нас не биха били готови да заменят смотаните си нещастни метинизирани майки за да постигнат нови силни и кротки семейства? Мога да продължавам в този дух, но няма смисъл, отговорите са ясни.
Предлагам на следващата среща с власта да се повдигне въпроса, да се потърси отговорност и да се подложи на обсъждане. Да се потърсят начини за финансиране на такъв проект (ако може с Евро пари). При положение, че почти имаме още една развъдна асоциация да се направи конкурс и да се започне работа по този въпрос. Матеев имаш огромен интерес нещо такова да се случи и трябва да си двойно мотивиран да натиснеш за това. Това особено ме радва, защото за сега ти си единствената будна съвест в сектора пък имаш възможности, което дава огромен шанс да ни се случат нещата. Още веднъж изказвам поздравления за положения труд около събитията и за постигнатия резултат- оттегляне на проекта. На края се усрахте като не се отказахте (лидерите) от протеста и провала беше сигурен, но явно се бяхте попревъзбудили повечко, но иначе БРАВО. И като засегнахме и самия протест да кажа две думи и за него. Моля присъствалите да спрете да ме обиждате като ме наричате малодушен, мързелив и т.н и т.н защото не съм присъствал на протеста. ДА не съм и съм го направил напълно съзнателно. Ако проекта не беше оттеглен щях да намеря кой да пази по горите и да съм там, на първия ред, но след като се оттегли проекта протеста стана безсмислен. Той вече беше организиран и ако трябваше да се проведе за да покажем нещо то трябваше да знаем какво искаме да покажем. Трябваше да се обяви протестна декларация, около която да се обединим и защитим с присъствие. Такава нямаше. Имаше огромен риск да се появя на протест на който се вика "оставка" , а аз не искам това. Така и стана и Матеев сам го описа. Хората викат вън лидерите поканени в министерството и не знаят какво искат. Бълват глупости и заслужават ........... от хората на вън, ама те не знаят. Единствено Конфедерацията била подготвена ама и тези текстове не видях. Няма начин да се разчита на присъствието ми по този начин, защото много се пазя да не бъда УПОТРЕБЕН. Говоря от мое име, но изразявам позицията на десетима човека, които се бяхме подготвили за пътуване към протеста.