Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
Колега тук не си прав.Аз от 60 семейства имам 2 теникии мед,като гледам липата същата работа.Отглеждам пчели ама резултати няма.Следователно пари няма да има за мен.Кандидатствам по всички възможни пчеларски програми,но големите пари както писа соларис отиват при тия дето не газят калта за нас остава само бачкането.
Знам че има такива моменти, когато влагаш много труд и пари , а резултат никакъв. Но човек трупа опит, учи се от грешките си и в някакъв момент нещата изведнъж тръват напред. Иначе какви са алтернативите за субсидии?
Плащане на калпак или плащане на кошер? В единия случай и куцо и сакато и всичкото мангал ще станат пчелари. В другия всеки ще се стреми да има по 300 кошера с по две шепи пчели в тях и никой няма да произвежда мед. Да не говорим за кражбите! Покрай системите за охрана всеки ден има по 3-4 обаждания от пчелари, които приемам лично и всеки почва с "откраднаха ми 2-5-10 кошера". Сещаш ли се какво ще стане ако се плаща на кошер при нашите полицай, прокурори и съдии?