Радостта ми не беше много дълга.
В неделя се оказа, че един от кошерите ми е заложил роеви чашки, бяха малки току що направени. Грешката е в мен, закъснях с поставянето на основи за градеж и в същото време кошера се разви адски бързо за няколко дни. Планувам след запечатването на роевите маточници да прместя семейството настрани и на негово място да сложа празен сандък. В него да преместя майката(ако успея да я намеря) с 1 или 2 рамки със запечатано пило заедно с пчелите + 1 рамка с пращеш и в склада имам рамки с мед, ще добавя 1-2. Преместеното настрани семейство остава с роевите маточници, но без летящите пчели, които ще отидат при майката.
Проблема обаче за момента е, че кошерите като цяло тези дни са супер агресивни и не знам как ще се справя с прекъсването на роевото настроение на този кошер. Снощи само при поставянето на магазина на единия ме нападнаха и в следствие на ухапване до ухото(не знам как успяха да минат под булото) получих обрив та се наложи да посетя спешен медицински център. Досега не съм имал проблеми от ухапванията. Та така, тежки дни ми предстоят, не е лесно да се занимаваш с пчели, но няма да се предаваме![]()