Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
Наистина си прав, а аз съм реагирал малко първосигнално, за което ти се извинявам . Сега като седнах да пресметна малко и на мен ми излизат по различно цифрите. Само дето аз сметнах в куб.см всеки отделен корпус (обема, с който ще разширяваш всеки път при поставяне на нов корпус), а не крайната кубатура. Общо взето резултата е следния:

ЛР - 40 500 куб.см
ДБ12 - 67 838 куб.см
ДБ10 - 56 531 куб.см
ДБ8 - 45 224 куб.см
ФР - 28 688 куб.см

Или с други думи обема на 8 рамковия корпус ДБ е по-голям от стандартния ЛП корпус с ~10 %.

Нямам какво да кажа, освен да ти пожелая успех, смело напред и да споделиш резултатите
Ай ся, ша са извиняваме... Благодаря за пожеланията!

Вчера времето беше толкова перфектно, че не се стърпях и забърках една бърза каша: 600гр замразен прашец от акация , половин кило вода и пудра захар, колкото да се омеси. Нямах време за пликчета и т.н. затова отрязах по едно парче вестник, сложих по 1-2-3 лъжици тесто и айде по кошерите.
Докато правех тая операция, отчетох как биха се случили нещата, ако бях с ДБ осмаци.
Най-силните (10-20%), щяха да са изпълнили корпуса и да искат втори. На 6 рамки щяха да са 30% , демек тамън за акацията..
Останалите се борят за слънчогледа...