[QUOTE=Mateev;53335]
Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
...... Имам малък въпрос относно ВРЕМЕТО което губи всеки един пчелар на пчелина.Вие го оценявате на ,,поне по 5 лв./ч." Вие плащате ли поне по толкова на вашите пчелари? Защото простата сметка дава следното– 10ч. .5лв.=50лв. .30д.=1500лв заплата/ раб.ден на пчеларя е ненормиран,затова слагам средно 10ч./Че това за Габрово е депутатска заплата .........QUOTE]

Да, наистина плащам 4-6 лева на час на моите пчелари в зависимост от знанията, опита и от това дали е работник или началник. И ако един човек наистина ми работи 30 дена по 10 часа на ден, наистина ще вземе 1500 лева. А когато работи само 22 дена по 8 часа, тогава ще вземе 600-800 лева. Миналата година по време на сезона много пъти съм ги молил работниците да работят по повече от 8 часа (това става само доброволно) и когато са се съгласявали, са го правили. И наистина е имало месеци, в които някои хора са вземали по 1200 лева, че и нагоре.
Благодаря за отговора,г–н Матеев!Ценя конкретността и вярвам в написаното от Вас.Но остава неясно, как в сезона,при 2 пчелина с по 1000 кошера,роевия нагон се усеща във въздуха,пчеларя/ите си взема шапката в 17.00 ч. и си тръгва,а Вие оставяте сам на пчелина за да приберете някой и друг излязъл рой.Нелогично и необяснимо ,плюс това им се молите да останат.Законодателят е предвидил и затова има ненормиран работен ден.Това определение ти развързва ръцете за всякакви комбинации.Но се полага и съответното заплащане.Относно Вашият пост#167–Без пари работя/помагам/ САМО НА ПРИЯТЕЛИ.Труда не ми е безплатен,но времето не е решаващо за неговата цена.Вашите виждания са пречупени през призмата за бързо,първоначално натрупване на капитали,на каквато и да е цена,откъдето идва и различието в МИСЛЕНЕТО ни.ПРОСТО ИМАМЕ РАЗЛИЧНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. Ако прецените ,че написаното е спам,изтрийте поста.