Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 307

Разгънат преглед

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Пчеларски район
    с.Ръжево Конаре обл.Пловдив

Smile Щастливи пчели - най-дебелите в селото

Моите домашни любимци са в 16 кошера многокорпусни.Три месеца ще станат не съм ги поглеждал, макар че са в един съседен двор. Щото Ангел Пашкулов ми каза, че пчелите знаели по-добре от мен какво да правят - хич да не ги притеснявам, а да си пийвам редовно. Днес отивам да ги видя - всички живи и хвърчат като полудели. Веднага започвам да им бъркам тесто за питки - 25 кгр пудра захар и 8 кгр мед - голям зор и едва ли ще го правя друг път.4 денонощия меда подгрявах на 40градуса и цял ден месене на тестото.После си ги правя на порции по 960 - 1000 грама.Толкова се събира в найлонов плик с размери 24/34см. и го размачквам с точилка -става с дебелина около 10-12 мм. И после отивам и поставям по 2 такива плика върху рамките - покриват се почти всички рамки - накъдето и да хване кълбото все манджа да има. Отгоре един полиетиленов чувал както си е цял - 2 слоя. И отгоре таванките - щях да снимам обаче така ме подгониха пчелите от кошера - малееее... все едно с пъдпъдъшки сачми ме стреляха.Хем си беше много кротко семейство - аз ги мислех че са останали една шепа, а те като вулкан изригваха - а бе зарязах и повдигач и четка - утре ще ги търся. Утре отново обаче с пушек - то от зор забравих да надупча и плика с тестото - по здрач се върнах да им метна капака.Това с найлон върху питката не съм го правил, но така поне ще мога да ги наблюдавам почти без да ги притеснявам.И от конденза да пият вода да не им присяда
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMAG0157.jpg‎   IMAG0145.jpg‎   IMAG0207.jpg‎  

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •