Моите домашни любимци са в 16 кошера многокорпусни.Три месеца ще станат не съм ги поглеждал, макар че са в един съседен двор. Щото Ангел Пашкулов ми каза, че пчелите знаели по-добре от мен какво да правят - хич да не ги притеснявам, а да си пийвам редовно. Днес отивам да ги видя - всички живи и хвърчат като полудели. Веднага започвам да им бъркам тесто за питки - 25 кгр пудра захар и 8 кгр мед - голям зор и едва ли ще го правя друг път.4 денонощия меда подгрявах на 40градуса и цял ден месене на тестото.После си ги правя на порции по 960 - 1000 грама.Толкова се събира в найлонов плик с размери 24/34см. и го размачквам с точилка -става с дебелина около 10-12 мм. И после отивам и поставям по 2 такива плика върху рамките - покриват се почти всички рамки - накъдето и да хване кълбото все манджа да има. Отгоре един полиетиленов чувал както си е цял - 2 слоя. И отгоре таванките - щях да снимам обаче така ме подгониха пчелите от кошера - малееее... все едно с пъдпъдъшки сачми ме стреляха.Хем си беше много кротко семейство - аз ги мислех че са останали една шепа, а те като вулкан изригваха - а бе зарязах и повдигач и четка - утре ще ги търся. Утре отново обаче с пушек - то от зор забравих да надупча и плика с тестото - по здрач се върнах да им метна капака.Това с найлон върху питката не съм го правил, но така поне ще мога да ги наблюдавам почти без да ги притеснявам.И от конденза да пият вода да не им присяда