Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
Когато стане въпрос за опрашване, я ми кажете защо един познат дойде да ми се моли да закарам моите кошери на 200км като ми подсигурява подходящ транспорт, хамали, охрана и всичко каквото ми е необходимо, че на всичкото отгоре и по 35лв за кошер, да му опраша нивите. В същото време на 6-7км от нивите му има пчелари с по 100 и повече кошери, които отказват същите условия. Не приех, заради голямото разстояние и опасения, че ще си повредя пчелите при такъв дълъг преход през разбитите проходи, но ако беше около мен с удоволствие щях да му свърша работа. Така, че никой няма да ви плати за това, че в двора си гледате пчели. Всеки който дава пари търси възвръщаемост. Никой няма да ви плати, за това че гледате пчели в двора си, дори и двора ви да е в съседство с нивата му. Пчелите така или иначе си вършат работата и единствения начин да го принудите да ви плаща за да му опрашват, ще е да му докажете, че ако не са там, той ще е на загуба.
При подобен случай само че предлагаха 40 лв. за слънчоглед един пчелар се обърна и каза че за 4000 лв. няма да си мръдне кошерите на около стотина километра... и човека си замина... а същите пчелари хапвайки кебапчета и пийваки биричка продължиха да обсъждат по точно да плюят държавата как не им плащала за опрашване...