Матеев да те питам нещо като капацитет. Понеже по кантара съм на финалната права, но срещам една трудност която ми загуби повече от 4 дена. Когато го захранвам от батерия нещата са перфектни при до 10 килограма постигам точност -+50 грама, над 10 килограма точност -+100 грама. И данните са много стабилни.
Когато обаче го захранвам от адаптер или usb кабел от компа тока е непостоянен (най-вероятно граунда) и ми дава трептене в резултата с едни 200-300 грама. Освен това адптера като го слагам на различни контакти отклонението е различно.
Та ако знаеш, как да получа стабилен ток от адаптера като този от батерия? Или как да се отърва от смущенията, които идват от контакта. Намерих засега варианти с увиване на кабелите с шийлд и заземяването му, но не знам как и кои кабели да направя така. Батерията не ми е вариант защото искам да го държа постоянно работещ.
![]()
П.С. В процеса на работа установих, че е много по-добре да извадя електрониката извън кантара. Така с една електроника ще могат да се замерват много кантари, просто вървиш и пъхаш юесбито на всеки кантар и записваш резултата на сд карта или го пращаш на мейл, смс, сървър.