Първоначално публикувано от
rosty_sz
Днес започнах да стеснявам и преподреждам пити където се налага. Пак имаше изненади. В половината кошери, които минах днес имаше пило по "един шамар" в някои на две рамки по "един шамар", а две семейства имаха пило на четири рамки като в единият имаше и личинки и яйца. Единя от тези "рекордьори" нещо му се скапа дъното и не може да се затвори и е отворено от край до край. Другата изненада дойде от кошер с огромно количество подмор пред него. Като видях купчинката направо го отписах ама викам ще го отворя. Оказа се най силния кошер от прегледаните днес със хубаво оформено и леко разпуснато кълбо на 9 рамки. Затворих ухилен до уши и леко объркан, но не предполагах след няколко семейства каква изненада ме очаква. Действам си аз, видях без да ги търся почти всички майки, защото са ми маркирани и лесно се забелязват. На поредното семейство вдигам 4-тата рамка пилото по средата, майката близо до долната летва, добър венец и я връщам. Вдигам следващата рамка и виждам абсолютно същото само, че майката не маркирана и се спичам. Бях чел за зимуващи няколко майки, но не бях виждал и не бях убеден, че е вярно. Е вярно е. Утре продължавам и дано ако има изненади са приятни.