Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
Зуница, това казвам и аз. Всички рипат срещу пестицидите. Ама малко осъзнават, че хербицидите са в пъти по страшни. Писах преди време и какви бяха реакциите? Ти си луд... няма да стане...не е това проблема... + логорея от дежурните спамери.
И аз ви казвам. МАЙНАТА ИМ НА ПЧЕЛИТЕ. Те ще се оправят. Виж пчеларите и децата им и внуците им всички напред до девето коляно, тежко им и горко!
Знаеш ли защо влязох тия дни във форума? За да видя каква е реакцията на пчеларите относно осигурителния доход. И какво видях? Нищо. Или по точно, същото. Дъра-бъра от хора със самочувствие. Без покритие.
Днес написах едно писмо до министъра на финансите и министър председателя, относно малките земеделски производители, които подобен осигурителен доход ще смачка и убие. Утре ще го изпратя. И нищо да не стане, ще съм опитал.
Ай със здраве!
Измествам поста тук, че ...
Та да те питам какво ще му предложиш на министъра относно осигуровките? Да намали осигурителния доход ли? А утре, когато стигнеш пенсионна възраст ще кажеш, че пенсията ти е малка. Дупката в НОИ е толкова голяма, че няма кой да я пълни, още повече, че и в момента съотношението работещ - пенсионер е около 1,5 към 1. От къде да влязат тия пари. Финансовия министър каза по скоро - всички искаме високи доходи, но със слаба икономика няма как да стане. Решението може би е на всички по равно да се субсидира, като се редуцира на дребния земеделец повече, а на крупния по-малко. Какво се случва на практика едрия става все по-голям, а дребния се унищожава с непосилни разходи. Сигурно има и други варианти, може да ги споделиш ако искаш.
П П Явно мен визираш с дъра-бъра, защото аз споменах в един коментар този факт - повишение на осигуровките.