Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
И как мановия мед, ще натръшка 36-7 семейства до коледа, след като човека е вадила от меда и е наливал инверт? Колко храна, ще са консумирали до тогава ,като смятаме, че инверта, ще е първата храна , от която ще почнат? Дори и да са имали манов мед в кошера,няма как той да предизвика, при това положение, 90% смъртност до коледа.

Проблемите почнаха още Септември.В края на септември началото на октомври пчелните семейства се стопиха до 2 м/у рамия.Майките снасяха до късно и доле горе закърпиха полужението на пчели които могат да иззимят.Топлата зима да де шанс на слабаците да са живи умрели/ама бройка/.След всяко застудяване пчелите измираха %-но.Синдрома на празния кошер се появяваше след следващото затопляне.Пчелите просто напущаха кошера и не се връщаха.Защо беше така кой да ти каже... Гогол го е написъл много точно.До края на Марта има още ядове да се берат.Интересно ми е при тая заповед за проверка на пчелините какъв е критерия за пчелно семейство?Интересно ми е защото имам при мен на 3 м/у рамия пчели...Ако това е семейство,аз съм космонафт.

п.п.За 6 часа хванах 4 роя септеври/не мои/които се опитваха да влезнат в кошерите.Всичките роеве загинаха,а също и семействата в които се опитваха да влезнат.Според мен това не е от Маната или от третиране.Тая майка да хвърка не е била хранена,а защо не е била хранена не ми се верва да е от не третиране.