Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 344

Тема: DE MINIMIS 2020

Разгънат преглед

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Хееей, колкото и да се дуеш до тук не видяхме нито колко си вещ с пчелите, нито колко в граматиката, нито със словореда, нито с културата на общуване, нито за работата ти в екип, нито, нито.... Явно колко си в час, след като не схвана какво съм искал да кажа с „повЕрвай”. Другото което искам да ти кажа за да не останеш изненадан. Тук 2/3 от хората са се опитвали да ми излезнат на глава. Е, отказвали са се и повечето не са във форума и не защото съм ги банирал, а защото са ставали за смях. Теб като те гледам си някъде около тази фаза, но все още те изследват. ПовЕрвай ми, ще те набият в кучи гъз колегите(извинявам се за израза).
    Тук е мястото да отправя и първото предупреждение, но ще го оставя за по нататък, че ми стана интересно да видя как ще си подвиеш опашката върху бития задник.
    Няма да се учудя, ако и сам поискаш да ти залича ника.
    Не се косете Г-н Модератор, че може и да Ви мине.

За това явление, което наблюдаваме през последните дни има специален термин в психологията. Нарича се „Комплекс на малката пи?ка“. Други също го наричат „Комплекс на малкото мозък“ или трети просветени изследователи/специалисти използват термина „Комплекс на малкото възпитание“ (то, че е такова, си личи от самолет)....И при липсата на нещо се, някой си, придобил по един или друг начин, два сребърника, се проявява и демонстрира своята значимост (ама значим си бе..., че чак никак – току що го преместих в другия...).

Такива явления се наблюдават постоянно сред хората, които с помощи, подаяния, измами, сложни „гениални“ схеми, са придобили някакви средства и веднага бързат да покажат на другите, колко им е умствения багажник – било то с почивка на Малдивите (в пълен с хлебарки 1+ звезда хотел) или закупуването на мощно транспортно средство, което при превключване на предавките, умозаглушаващия рев се чува в съседното село или пък било то с изказвания и обидни квалификации към опонентите си. Ееееее...„Евала“ на такива пичове...

Такива изказвания, полюции и самохвални излияние ги е имало, има ги и ще ги има докато свят светува.

С риск да разбудя духовете на „незрящите“, ще си позволя да цитирам отново един Творец. Цитата напълно олицетворява „слепотата“, която се проявява в тази тема:

„...Но човек, човека горд
    облечен в дребна слава
    под туй небе безчинства разиграва
    и буди в ангелите плач до смъртта...“

Като повечето колеги и аз си мислех да не се намесвам в този долен, махленски спор за мерене на пи?ките, но в същото време си дадох сметка, че с мълчанието си поощрявам ширещата се глупост, мерзост и безпардонност.

Такива размисли и страсти трябва да се мачкат, тормозят, подтискане, осмиват, разобличават и умерзяват, защото вирусите (да се чете глупостта) ще вземат надмощие и рано или късно интелекта, знанията и добротата ще бъдат подложени на унищожение.

От друга страна е хубаво, че такива явления се появяват от време на време за да знаем как не трябва да се държим, как не трябва да говорим и мислим и в същото време да се научим, как да се предпазваме и да придобиваме имунитет срещу паразитите.

Очаквам високо интелигентни реплики, но преди да се демонстрират знания, остроумие или липсата на такова... и ако четенето не представлява трудност, естествено, може да надникнете в линковете по долу....може пък и да се разпознаете и/или определите...

https://trud.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%82-%...3%D0%BC%D0%BD/

https://webstage.bg/filosofiya-i-psi...t-glupaka.html

ПП
    Между впрочем, беше ми станало малко скучно и отдавна чаках да лъсне „конника без глава“ и то... ето че, не след дълго чакане, търпението ми бе възнаградено и форумочетенето ми придоби, нови, „смислени“ измерения.
    Този пост е редактиран от Niki1313; 02.09.2020 в 23:19. Причина: Правописна грешка - форумочетенето:)

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •