Благодаря отново на всички с предложенията и мненията! Смятам, че добих обща представа, но не съм и очаквал друго, все пак живеем в България. Може би на този етап ще ми е трудно да започвам каквото и да било, тъй като смятам, че отговорността за каквото и да е животно/животни е голяма и трябва да се започва подобно начинание само ако си сигурен, че можеш да се грижиш за тях. Питането ми беше чисто информативно, тъй като от доста време си го мисля. Все пак ще разчитам за опитен пчелар, който ми дал първоначални насоки и знания, ще по прочета някоя друга книжка. Активният сезон на работата ми съвпада с този за грижите за пчелите - от ранна пролет до късна есен пътувам из цяла България /археолог съм/. Когато натрупам достатъчно знания бих опитал с няколко кошера, а в дългосрочен план - каквото времето покаже. Поздрави и благодаря на всички, които писаха, не очаквах, че ще има подобен отзвук тази тема. Явно всички тук сте отзивчиви, затова запаред ако реша да предприема нещо ще чета подробно темите тук и ще питам, ако изникне някакъв проблем. Поздрави и лека вечер, а теста за алкохол съм го минал отдавна, предвид родния ми край и професията ми . Наздраве!