Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Не си и помислям да го приемам така. Аз съм се захванал не със кошерите и пчелините - какви да са те, къде да са и как да изглеждат си е работа на собственика им. Захванал съм се да опитам да намаля пчеларския труд до възможния минимум, с използване на достиженията на техниката. Затова работя на единия пчелин съвсем сам, иначе няма как да добия реална представа за количеството и естеството на влагания труд. Крайния резултат, ако успея, трябва да е анализираща програма, качена в "облака" и крайни устройства при пчеларите, монтирани по кошерите и автоматично изпращащи данните. Обикновения потребител да получава само доклади и препоръки на база анализа на данните. Пък на пчеларя остава решението как да си гледа пчелите и да си решава проблемите, където възникнат. "Правилната диагноза е 90 % от лечението".
Само още нещо да кажа и спирам да ти досаждам. Кошера е като ЛЕГО. Комплекс от много части които трябва да разглобиш и след това сглобиш. С поставянето на всички там джаджи в случая броя на частите се увеличава и човека който ще извършва манипулациите трябва да внимава и за тях. Това няма да си ти, а някой друг. Него ще го боли кръста. И аз така мога да работя. На целия китайски народ мога да намеря работа. Но целта е колкото се може по - малко да се усложнява, а да се опростява системата - кошера. Оттам идва и по - малкото работа. Затова и добрия пчелар/като мен/ само гледа прелките и знае за какво става дума в кошера.