Матеев, не си прав и то не е защото изказваш лъжи или неверни факти, а защото заемаш крайна позиция.
Няма никакви доказателства, че меда ни е некачествен или се превръща в такъв след като се изкупи от нас. Дълбоко съм убеден че има хора които яко хранят и са изключително безкрупулни и виждат, че се хваща и продължават, но не мога да се съглася, че те са мнозинството.
Казват ни че слънчогледа няма цена, а не искат да диференцират цените. Водят всичкото букет и толкова. В момента имам уникален мед от бодил, уникален букет със мана, уникален букет с терефил за изкупвачите всичко е букет и не струва.
Искат монофлорни акация и липа ама свалят и техните цени въпреки, че за тях има пазар. Апитрейд дори си призна открито, че търговия с акация няма поради липса на такава от доста време, но си сваля цената защото така са решили. Е къде е пазарния принцип в определянето на цената.
Мога да продължавам, но няма смисъл. Всички тези действия са анти пазарни и налагани върху нас. Те не ни дават алтернатива. Ако имаше алтернативна добра цена за акация примерно защо да не се преореантирам, ила за планински букет. Да готов съм да похарча пари време и усилия и да се вдигна от полето в балкана, да се преместя в по големи масиви с цел по-висок полен. ДА ама НЕ оставиха ни без алтернатива и толкова.
За това Матеев, като казваш тези истини никой няма да ти се разсърди, но като заемаш крайна позиция и казваш това е и нищо не може да се промени, знам че и сам не си вярваш, защото чудесно знаеш, че и от най-тежките ситуации може да се намери изход и двете страни ще са доволни ако има компромис.

Цитат