Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
Опитвам се да ти хвана идеята от някъде ама май не ми се получава. От отговора ти разбирам, че минаваш на фарар за да ти е леко, аз не искам да ми е леко засега и плодници Дадан–Блат мога да въртя и ако трябва ще намеря време три пъти седмично да ги ровя ама да има смисъл Финансов от цялата тая хамалогия. Имам ДБ и ЛР, но с ЛР–а приключвам вече окончателно като стандартно отглеждане с корпуси. Фарар не съм пробвал още и затова питам:
Има ли количествена разлика в добива при теб или искаш да си улесниш работата?
Добива е по голям, по малко избиват на рой, по малко време в работа, развиват по силно семейство. Най важното е да си промениш тертипа на работа, а това е голяма пречка за повечето пчелари и затова не успяват в резултатите с тях.

п.п- количествена разлика в добива можеш да получиш от бройката кошери(колкото по малко, толкова по добре). Погледни го от тази гледна точка- приеми че Пашата около теб е равна на една кофа вода, и каквото и да правиш не може да е повече. От тази кофа с вода, колкото повече семейства има, толкова по малко количество им се пада на брой семейство. От тук насетне предполагам сам можеш да развиеш тезата. В чужбина почти всички пчелини за мед са между 30-40 бр семейства на едно място. Защо ли е така?