;]Някои помним. Как са тази година?Може да споделиш и нещо по-конкретно. [Нямам смъртност но още рано да говорим по този въпрос.Не съм давал антибиотик макар,че много хора дадоха защото в нашият раъон много семейства загинаха,и аз купих фумагилин но така и не го дадох,мислех на единият пчелин да третирам с него а на другият с алтернативни средства,тоест идеята беше такава нозевит и hive alive на двата пчелина и накрая фумагилин на единият и на пролет равносметка.Но след като дадох алтернативните средства ми се сториха пчелите добре и нещях да цапам повече.Колегите които дадоха фумагилин за в момента също нямат смъртност.Много труден сезон иначе изкарах,много работа за малко мед,половината семейства ги гледах без дори да си помисля за добиви.Най-важно е да се доведе до минимум акара, и хигиената на пчелина.По-добре дай повече средства и усилия в профилактиката есен от колкото пролет да се чудиш какво згреших,аз го разбрах това по лошият начин.Има и голямо значение как излиза семейството от от зимуването,аз лично бих дал по 10 лв.повече на семейство но да излезне от зимата с минимален подмор,две рамки пчели в края на март са една одвотка в края на май