Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 84 от 186 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 831 до 840 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    . При него подмора е от влага и плесен тъй като има неизяден мед.
    Да така е.И при моите дадани,като им остане мед,всичко плесенясва и умира.И хайде пак търчи за роеве или отводки....Е поне остава и малко мед за мен.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Да два корпуса трябва да са пълни само с мен и 1 с пило. аз ще зазимя на 4 корпуса. те ще се зазимят сами де. При него подмора е от влага и плесен тъй като има неизяден мед.
    Това е, успех!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Това е, успех!
    Мерси и на теб напролет ще си сверим часовниците.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Момчета, извинявайте, но тази влага ми се струва, че е поради липсата на вентилация в кошера.
    Не съм запознат с това дали неизядения мед води до повече влага, но с незапечатания проблемите са много.
    Между другото, къде са му пчелите на този кошер или така се зазимява с малко пчели?
    Много ми хареса лопатката-чекмедже за подмора, имате ли такава?

Светна ми една идея: Дъното на кошера може да го направите с голям наклон към входа. Така умиращите пчели ще се пускат по пързалката и ще излизат през входа, а няма да се натрупват по дъното. (СЕРИОЗНО)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Момчета, извинявайте, но тази влага ми се струва, че е поради липсата на вентилация в кошера.
    Не съм запознат с това дали неизядения мед води до повече влага, но с незапечатания проблемите са много.
    Между другото, къде са му пчелите на този кошер или така се зазимява с малко пчели?
    Много ми хареса лопатката-чекмедже за подмора, имате ли такава?

Светна ми една идея: Дъното на кошера може да го направите с голям наклон към входа. Така умиращите пчели ще се пускат по пързалката и ще излизат през входа, а няма да се натрупват по дъното. (СЕРИОЗНО)
    Това е неправилно зазимяване на японска тръвна в 2 корпуса. Зазимяването трябва да стане в 3-4 корпуса с изградени пити.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Това е неправилно зазимяване на японска тръвна в 2 корпуса. Зазимяването трябва да стане в 3-4 корпуса с изградени пити.
    Прав си и неспазване на технологията на изработка на кошера. В Други негови клипове се вижда влага по капака при мен такова нещо не съм забелязал под капака беше напълно сухо при отваряне. Вижте и другите му клипове.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Да два корпуса трябва да са пълни само с мен и 1 с пило. аз ще зазимя на 4 корпуса. те ще се зазимят сами де. При него подмора е от влага и плесен тъй като има неизяден мед.
    Дали влагата е от неизяден мед ?
    Дай ми обяснение ?
    Байки Шопова .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Дали влагата е от неизяден мед ?
    Дай ми обяснение ?
    Не е само от него факта че има такъв значи че не са измрели о
    от глад. Дадох обяснение за влагата покриване с ганозис отвън и вътре, пълна безсмислица. Мрежата на капака я няма. чети ми мненията да не пиша едно и също по 1000 пъти.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Тая пуча въшка "Японска тръвна", колко продукция вади - мед, прополис, прашец. За восъка виждам, че е доста, но трябва да се зануляват семействата.

Дамянов, трябва да пробваш "Японска тръвна". Нали само восък добиваше, ко шъ каиш а - гениално.

Както казваше един селски "Много неща ще научиш от мен моето момче, но нищо няма да ти влезе от полза". Също като тази тема - много неща се споделиха, но реално нищо не бихме използвали..., четем от скука, пишем от скука и още едно "но"..., но пък други не се измориха.

2 корпуса са 30 см. В дадановата рамка, восъчната пита е 25-26 см, а семействата си оцеляват без проблем. И то без дълбокото дъно, което на практика го имаше тука.

Казваш 3-4 корпуса, ок съгласен съм, но тази една шепа пчели, дали може да ги изгради?

Страница 84 от 186 ПърваПърва ... 3474828384858694134184 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •