Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 46 от 121 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 451 до 460 от общо 1210
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Ето една оферта за сироп и храна:
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Това е и сайта: http://www.konikaroma.com/%D0%BF%D1%...5%D0%BB%D0%B8/ Ако се разгледа прикачения документ за ХМФ, при сиропа той е в нормите!

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не си тъп, но нямаш ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ, за да прецениш дали постъпвам правилно или не. При това положение е меко казано СМЕШНО да отсъждаш каквото и да било или пък най-малкото да критикуваш.

Разполагам с оборудване, но производителноста ми е максимум 400 килограма на денонощие. С такива темпове 20 тона ще ги инвертирам за 50 дена, както и стана миналата година. Тази година обаче искам да си нахраня пчелите през август, а не през октомври. При това положение или трябва да си купя готов сироп (това не се получи), или ново по-високопроизводително оборудване (това също не се получи).

Да, виновен съм че започнах да мисля по проблема на 1-ви август, а не на 1-ви май, но колко от вас правят планиране за месеци напред? На колко от вас пчеларската директория е 4969 файла?

Прикачен файл 4894
    Нещо не можах да разбера. В друга тема или тази, не помня, беше споменал, че си останал много доволен от късното есенно подхранване. Сега казваш август. Последно кое е по-удачно?

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Ето една оферта за сироп и храна:
    Тези продават сиропа и питките по-скъпо от апиинверта и апифондата.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    .....Разполагам с оборудване, но производителноста ми е максимум 400 килограма на денонощие. С такива темпове 20 тона ще ги инвертирам за 50 дена, както и стана миналата година. Тази година обаче искам да си нахраня пчелите през август, а не през октомври. При това положение или трябва да си купя готов сироп (това не се получи), или ново по-високопроизводително оборудване (това също не се получи).
    ....

Само да вметна, че по това време на годината не е задължително сиропът да е инвертиран. На възрастните пчели това им е работата и те така или иначе ще умрат до есента. Просто трябва да направиш всичко възможно дозите да са ударни, а не разтеглени във времето, което би отслабило семействата.

Сиропът може да е по-рядък (1:1, 7:5 или 5:4....), при 2:1 "медът" просто се захаросва след запечатването му. Аз досега винаги използвам неинвертиран сироп. Когато дойде време че за подхранване да е прекалено късно, а пчелите по някаква причина няма да могат да изкарат до пролетта с наличните запаси - предпочитам питки, не споделям схващането, че инвертирания сироп "не изтощава" пчелите.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от batboby Виж публикацията
    Тези продават сиропа и питките по-скъпо от апиинверта и апифондата.
    Сиропа мисля, че е в нормата като цена, за храната си прав 100%, но храната от бивша югославия винаги я продават скъпо, защо!? В този "център" http://pchelar.com/catalog/79?page=1 виж цените!

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    @Матееев

Много ми стана любопитно какво има в папката "Вождове"

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Сиропа мисля, че е в нормата като цена, за храната си прав 100%, но храната от бивша югославия винаги я продават скъпо, защо!? В този "център" http://pchelar.com/catalog/79?page=1 виж цените!

Преди месец купих апиинверта на 1.80лв, сега е 1.97лв, апифондата е 2лв/кг. Ако трябва да избирам......смятам, че е ясно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Преди месец купих апиинверта на 1.80лв, сега е 1.97лв, апифондата е 2лв/кг. Ако трябва да избирам......смятам, че е ясно.
    За колко кг. апифонда, е тази цена?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нещо не можах да разбера. В друга тема или тази, не помня, беше споменал, че си останал много доволен от късното есенно подхранване. Сега казваш август. Последно кое е по-удачно?
    Никога не съм казвал, че съм доволен. Миналата година обстоятелствата ме принудиха да храня през октомври. Въпреки многото критики от ваша страна, семействата ми презимуваха успешно. След това описах във форума, че късното хранене е безопасно, ако се прави с инвертиран сироп. Никога обаче не съм казвал, че съм доволен от това, което се случи. С молба да не преиначаваш истината и преди да кажеш поредната измислица, много внимателно провери какви са фактите.

Страница 46 от 121 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •