Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 122 от 496 ПърваПърва ... 2272112120121122123124132172222 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,211 до 1,220 от общо 4956
    Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цеко, цената няма да се "нормализира" от качеството на меда, не се заблуждавай! Ако беше така, до сега да се е случило...
    Качеството е само един от многото фактори, които оказват влияние на купувачите. В един безпорядък, какъвто е нашия пазар, то е подкопано от т.нар. нелоялна конкуренция.

Мислиш ли, че borislav aleksandrov продава на добра цена, само защото медът му е качествен... твоят мед да не би да не е? А какво е качествен мед, всъщност?
    Оценката на масовия потребител е изключително субективна - мед се слага докато се вари чая, а когато се избира - важното е да е течен...
    Христо Йорданов

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цената на всяко нещо (изключвам стоките от първа необходимост) се определя от лакомията на продавача и покупателните възможности на купувача. Когато те се срещнат има сделка.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Има ли любители като мен,да поговорим как да изнесем двайсетина тона на пет-шест евро килограма,че профисионалистите са заиграха с тия буркани :-) :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Има ли любители като мен,да поговорим как да изнесем двайсетина тона на пет-шест евро килограма,че профисионалистите са заиграха с тия буркани :-) :-) :-) :-) :-)
    6 euro гледай някой с испански да знае

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    6 euro гледай някой с испански да знае
    Бат Данчо, за 12 лева и Испански ще проговорим (в кръга на шегата)
    Обясни на колегата за какво иде реч, че не мисля, че те разбра.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Бат Данчо, за 12 лева и Испански ще проговорим (в кръга на шегата)
    Обясни на колегата за какво иде реч, че не мисля, че те разбра.
    мани че мой да ни изчезне тира по пътя
    в Холандия най добре да се изнася синът ми там учи 20 еуро бурканя

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Цеко, цената няма да се "нормализира" от качеството на меда, не се заблуждавай! Ако беше така, до сега да се е случило...
    Качеството е само един от многото фактори, които оказват влияние на купувачите. В един безпорядък, какъвто е нашия пазар, то е подкопано от т.нар. нелоялна конкуренция.

Мислиш ли, че borislav aleksandrov продава на добра цена, само защото медът му е качествен... твоят мед да не би да не е? А какво е качествен мед, всъщност?
    Оценката на масовия потребител е изключително субективна - мед се слага докато се вари чая, а когато се избира - важното е да е течен...
    За цената на меда сме си виновни ние - пчеларите. Ако всички задружно имахме нагласата да не го продаваме за под 10 лева, тогава може би цената щеше да се вдигне. За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева. С това си свое решение те загробват целия бранш, но едва ли го осъзнават този момент.

Като цяло в основата на всичко това стои ЕГОИЗМА, но малко пчелари си признават, че това е ръководещия ги мотив. Всеки един пчелар се ръководи от личните си интереси и ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА за интересите на останалите пчелари. Цялата картинка се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, и по всичко изглежда, че към днешна дата тя най-пълно задоволява егоистичните интереси на всички нейни участници.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева.
    Те „предателите“ и те не са виновни, повечето от нас ни натискат финансови проблеми и за това някой не издържат и стават предатели. Който успее примерно една година да не си продаде меда и да оцелее никога няма да стане предател, но такива за съжаление са малцина, мнозинството са на принципа кой какво успее да докачи че после не се знае какво ще стане.....

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Колега ако 5 лв. ви се виждат малко... ами реализирайте спекулативна печалба.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За цената на меда сме си виновни ние - пчеларите. Ако всички задружно имахме нагласата да не го продаваме за под 10 лева, тогава може би цената щеше да се вдигне. За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева. С това си свое решение те загробват целия бранш, но едва ли го осъзнават този момент.

Като цяло в основата на всичко това стои ЕГОИЗМА, но малко пчелари си признават, че това е ръководещия ги мотив. Всеки един пчелар се ръководи от личните си интереси и ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА за интересите на останалите пчелари. Цялата картинка се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, и по всичко изглежда, че към днешна дата тя най-пълно задоволява егоистичните интереси на всички нейни участници.
    Тази година съм поел с друга тактика да си продавам меда и тези около мен ще ги накарам да си изядат чорапите. Начина ми действа, което много ме кефи. Ще ги накарам да си го ядат сами. Та каквото ще да се нарича това.

Страница 122 от 496 ПърваПърва ... 2272112120121122123124132172222 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •