Ето ги и на 4 етаж на терасата.
Ето ги и на 4 етаж на терасата.
Здравейте,
Ангеле, по важно е,че са вътре!!! Успех, дано да успеят да се развият за слънчогледа.
Поздрави, Г. Георгиев
Да Боби със сигурност ще се развият ама за акацията...
Здравейте,
не съм опитен с хващането на рой(от 3 години се занимавам с пчеларство), но реших тази година да се пробвам с капан на дърво и с шишенце Пророй с фитил.
Вчера го сложих (представлява 5 рамков нуклеус от фибран), днес като си тръгвах от село реших да проверя .... за моя изненада влизаха пчели ( за 5 мин, можах да проследя 20-30 пчели) нямах време и трябваше да тръгвам затова оставих така нещата.
От това се пораждат два мои въпроса, за отговорите ви ще съм благодарен:
1. Ако е рой до другата събота какво ще стане с него (в нуклеуса има две стари рамки с малко мед, една основа и две изградени но с дупки на места по тела)?
2. Възможно ли е да са пчелите просто да са надушили малкото мед и да идват да си го консумират?
Поздрави,
Ако е рояк ще е там и ще е изградил основата и почистил рамките, ако са дошли за мед който има по питите, ще са го обрали и няма да има нищо. Което както писах по горе ще е вярното. Надявам се този път да съм го написал по ясно и да си ме разбрал, ако не си, ще опитам пак.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))