Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 33 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 327
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ако си ги поддържам (външно) не виждам причина да не изкарат поне още толкова. Просто с по-малки летви си е голяма играчка и иска време.
    п.с само да поясня, че не са стояли постоянно на вън. Когато са били като медови, през другата половина на годината са на склад, но със сигурност поне в 1/3 от времето през годините са били и плодникови, които са си целогодишно навън.
    А като здравина спрямо "нормалните" можеш ли да ги определиш. Повече ли издържат или по-малко, повече измятане и цепене или по-малко.
    В книгите едно пише, но реално може да е друго
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Няма разлика. Даже при тези със страници от цели дъски има измятане, за разлика от тези със слепени.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    След много почвания, спирания и пак почвания, приключих със суровия вид на циркуляра. Както показва практиката "суровия вид" ще остане експлоатиран доста време, затова едва ли ще имам мерак да показвам снимки. Важното е че върши работа. На бързо нарязах и сковах един корпус "осмак" с едно дъно на цяла мрежа. Айде утре като ида до село може да направя 2-3 фотоса .
    Хайде бе! Аз докога ще те чакам
    Отлагаш го като концерт на Лили Иванова в селска кръчма.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Покажи! Колкото можеш - толкова! Щом върши работа и си доволен - к'во ти пука за оценката. Журито не влиза в тази тема, не им е интересно и не критикува (да не дърпам дявола за опашката)
    Ето я адската машина. В това си състояние трябва да направи 40-60 кошера, пък после ще мисля за реконструкции и подобрения.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	6.jpg
Прегледи:      624
Размер:	97.0 KB
ID:	3798

Име:	7.jpg
Прегледи:      622
Размер:	99.3 KB
ID:	3799

А това е първата ми продукция (ако не броим алфа версията - с по 5мм коригирана в последствие):

8 рамков ДБ: (идеята на системата ще я разкажа в моята си тема)

Име:	1.jpg
Прегледи:      623
Размер:	78.8 KB
ID:	3800

Мрежесто дъно:

Име:	2.jpg
Прегледи:      619
Размер:	86.5 KB
ID:	3801

Прах на подхранването с питки!

Име:	3.jpg
Прегледи:      619
Размер:	75.5 KB
ID:	3802

И капак ще си има от капак на сандък от бомби:

Име:	4.jpg
Размер:	83.9 KB
ID:	3803

С малко добавка ще има чекмедже за прашец или плътна табла (може и от фибран)

Име:	5.jpg
Размер:	72.3 KB
ID:	3804

Размерите са уточнени, производството започва!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    Предварително БЛАГОДАРЯ. Може аз да не съм достатъчно в час с компютрите,
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    В сайта на Тека не ги намерих снимани.Мойте са на вилата,ето ти линк към същите http://www.online-furnish.com/produc...&idarticles=98

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Корчев, ти както го обясни си представях мотор с диск. Добра ти е машинката, много хора в България работят с къде-къде по-малко.
    Имаш ли вързани кондензатори към мотора? Исках да видя и лагерите с черупките колко са широки, защото правя едни изпълнения тука...
    Колелцата са от голяма помощ , но имат ли стопери и има ли клатушкане. Единят циркуляр го мъкнем трима човека на ръчна количка и е голям зор.
    Нищо му няма на циркуляра щом ти върши работа! Ще го оправяш в безделните месеци
    И кошерите стават добре!
    Ти ако видиш първия кошер(ковчег) дето се мъчихме да го правим с един приятел направо ще паднеш от смях.
    Забравихме, че трябва фалцове да правим. Дървото се сви и се отвориха едни дупки дето и дебела мишка ще влезе. Дъските ги минахме една по една на много скъп вертикален циркуляр с нов диск и подрезвачи - Дрън-дрън, дървото като е кофти за нищо не става.
    Хайде сега по една дъска в ъглите и така и си остана неизползваем лежак с отделно дъно
    Каквато и да е машината, ако майстора или материала не стават...

Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Саше 38, много те моля ако имаш възможност да качиш някоя снимка или линк на тези плъзгачи които си си купил. Опитах в сайта на ТЕКА но нищо не можах да намеря.
    Предварително БЛАГОДАРЯ. Може аз да не съм достатъчно в час с компютрите,
    знам ли?
    Поздрави, Г. Георгиев
    И две снимки от вилата.Тия са 50 сантиметрови-

Име:	IMG_20150325_155215.jpg
Прегледи:      557
Размер:	169.4 KB
ID:	3846Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20150325_155317.jpg
Прегледи:      553
Размер:	140.9 KB
ID:	3847

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    И аз го направих с такива , но май няма да изкара дълго. https://www.youtube.com/watch?v=Lu1E...ature=youtu.be
    След време мисля да сменя водачите с Г образни като тия от стр. 10 http://forum.napravisam.bg/forum/vie...4049&start=180

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Саше 38, много БЛАГОДАРЯ. Имам циркуляр на Ейнхел (не съм сигурен така ли се произнася), но мисля за нещо такова. Имам ос остава да се напъна и измисля нещо........ кой знае какво ще излезе. Проблем ми беше това, движещия се плот. Мъка ми е рязането под прав ъгъл. Малко като кривнеш и после всичко мърда (размера), и се криви (посуква).

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много си усложнявате нещата. На снимката горе с тъмния плот, просто си проверяваш дали страните на плота са успоредни една спрямо друга и спрямо диска. Подготвя се горния плот, който да е малко по-голям и отдолу му се захващат две летви (ограничителни) които се плъзгат странично на долния плот. За да се намали триенето се слагат и две тънки летвички захванати за горния плот и оставащи между двата плота. Триенето е по тънките летвички, плота върви правилно, не се вдига защото диска реже с натиск към плотовете, горния плот се маха само като се вдигне, ако мислите да се борите с горния плот вместо да работите може да се сложат за ограничителните летви отдолу две по-широки летви които да застъпват малко от долния плот, но това за мен е излишно и се затруднява поставянето на шейната, защото тогава това трябва да става с плъзгане.
    Решението е почти безплатно, събира се за минутки и няма какво да му се повреди, при добра изработка луфтовете ще бъдат с пъти по-малки от тези на показаните плъзгачи.
    Успех

Страница 21 от 33 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •