Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 61 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 601
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    просто подписват деларация че са в право да я ползват.
    Искат им договор за да докажат ,че имат право да я ползват.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да ти кажа, за мен е важно как е при пчеларите. Ако искам като при козарите ще гледам кози (това също е в средносрочните ми планове).

1. Закупуване на инвентар(кошери, центруфуга,разпечатващи машини, вани и тн)
    2. Средства за пролетно и есенно подхранване.
    3.Транспортни и логистични разходи
    4. Като основен проблем-задача това е реализирането на продукцията. Тук може да се помисли какво да се направи и държавата да помогне. Въртят ми се някакви идеи за някакъв да речем виртуален базар обединени в конфедерацията. Мислете да го доразвием........
    5.За отводки и майки си казах мнението, то и без това са скъпи и некачествени.
    6. Някой друг да го жилят, аз само да въртя центрофугата

за т.5 То и горивата за скъпи и скапани, ама си ги сложил на трето място.
    Пак казвам - бъркате програмата. НПП трябва да е пряко свързана само с оръдията на труда ни - Пчели, тяхното Здраве и Кошери.
    Останалите "екстри" са за развитие на селскостопанския бизнес.
    Този пост е редактиран от koragroup; 06.12.2014 в 11:51. Причина: неграмотно писане
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Всичките предложения на колегите, аз ги обединявам в едно. Плащане или доплащане на регистрирано пчелни семейство (мое мнение).В зависимост от бройката пчелни семейства парите, ще са различни. Естествено контрола трябва да е завишен за да няма спекулации.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Ако някои толкова много иска пари на бройка пчелно семейство нека тогава се регистрира като био пчелар и ще получава оправдание ,че не може да го направи може да бъде само ако районът, където пчеларства не отговаря на изискванията.Даването на пари като субсидия е най лошото нещо да стимулираш някого защото се мисли само как да усвоиш едни пари ,а не как да подобриш работата си и по този начин да печелиш повече ако имаш знанията и мотивация да постигнеш нещо ти ще намериш пари за да го постигнеш.
    Напълно те разбирам, между другото без да те познавам ми харесват постовете ти. Аз съм точно от тези млади, мотивирани, знаещи и можещи. Сега разучвам въпроса и с регистрацията за био пчелар, района ми е супер в
    това отношение и от 3-4 години не използвам синтетични препарати против акара. Дразни ме нещо друго различното отношение на държавата към различните сектори в животновъдството. За едни има и може без опашки, точкова система и какви ли не още, а за пчеларите не може.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Искат им договор за да докажат ,че имат право да я ползват.
    Преди 2 дни ходих на един курс по агроекология в София и от там изтече тази информация че вече дори не им искали скиците на земеделците, защото били много им било много трудно да ги наслагват, очертават и затова да ставало по-лесно и бързо само ги карали да подписват декларация.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Дразни ме нещо друго различното отношение на държавата към различните сектори в животновъдството.
    Специално отглеждането на овце,кози и крави изобщо не е лесно и труда е толкова неблагодарен ,че ако имаш и най малък опит няма да имаш това отношение аз лично имам опит с овце с месодайно направление, и когато говориш за лесна субсидия мога да ти кажа ,че при проверка се снима всяка една овца и нейната ушна марка .Разбира се винаги има начини за злоупотреби когато се отнася до субсидия.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    [QUOTE] [Ако някои толкова много иска пари на бройка пчелно семейство нека тогава се регистрира като био пчелар и ще получава оправдание ,че не може да го направи може да бъде само ако районът, където пчеларства не отговаря на изискваниятаQUOTE].Ако може да ми кажеш според теб радо ще държиш ли на същите думи ако си като мене ,аз тази година съм изкарал 500 кг от 250 бр кошери и не мога да стана биологочен защото от две години орат до мен.

.Даването на пари като субсидия е най лошото нещо да стимулираш някого защото се мисли само как да усвоиш едни пари ,а не как да подобриш работата си и по този начин да печелиш повече ако имаш знанията и мотивация да постигнеш нещо ти ще намериш пари за да го постигнеш.
    Тук съм напълно съгласен с теб.

Искам да помоля всички колеги да мислят по мащабно,не само как държавата да им покрие разходите,а как да се помогне на тази държава и на хората който живеят в нея.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Специално отглеждането на овце,кози и крави изобщо не е лесно и труда е толкова неблагодарен ,че ако имаш и най малък опит няма да имаш това отношение аз лично имам опит с овце с месодайно направление, и когато говориш за лесна субсидия мога да ти кажа ,че при проверка се снима всяка една овца и нейната ушна марка .Разбира се винаги има начини за злоупотреби когато се отнася до субсидия.
    И аз съм от село и са ми ясни нещата. Малко ще им е трудно да снимат всяка пчела,но нямам нищо против да видят семействата ама кой ще се навие.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Преди да започнем да търсим справедливо разпределение на пчеларските пари, първо трябва да си изясним кои са ОГРАНИЧАВАЩИТЕ УСЛОВИЯ (ВИСШИТЕ ЦЕЛИ), а след това в рамките на допустимото вече да търсим как по-пълно да УДОВЛЕТВОРИМ ЦЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПЧЕЛАРСКА ПРОГРАМА. И в рамките на това удовлетворяване вече трябва да помислим КАК ДА ПРЕМАХНЕМ или поне КАК ДА ОГРАНИЧИМ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ, защото има ли пари, винаги ще има и тарикати, които да искат да ги получат незаслужено. Към днешна дата най-големия проблем са ИМЕННО ЗЛОУПОТРЕБИТЕ с пчеларските пари, започвайки още от най-високо ниво. Дори и да го почистим това ниво, пак ще останат злоупотребите на ниско ниво, и в мерките трябва да залегнат изисквания, ограничаващи тези злоупотреби.

Само като пример:
    Представете си, че от утре държавата започне да дава пари за опрашване например по 50 лева на кошер на година. Знаете ли какво ще се получи? Ами само за 2 години кошерите в България ще станат 10 милиона, но ще са 4 рамкови Фарар кошерчета и ще са наблъскани в удобни за обслужване пчелини с по 10 000 кошера във всеки един от тях. В същото време там на полето пак няма да има кой да опрашва. Това го давам само като пример, че не всички наши илюзии са лесно изпълними. Може илюзиите ни да са справедливи, но трябва да се потрудим да ги измислим така, щото с тях да няма злоупотреби. Например ако ще ни плащат за пчелоопрашване, не трябва плащането да е на брой кошери, а на брой реално опрашени декари със селскостопанска продукция. Може би и на пчеларите ще се наложи по принципа на арендаторите да обявяват кои площи опрашват, след това да има конкурс, ако за една площ са повече от 1 пчелар, след това наистина в центъра на тази площ трябва да се направи пчелин с НОРМИРАН БРОЙ КОШЕРИ пропорционално на площта, и чак тогава този пчелар да получи субсидия, защото тогава той НАИСТИНА ЩЕ ОПРАШВА ТАЗИ ПЛОЩ. Ей това вече е справедливо и почти няма начин да се злоупотреби с парите за опрашване.

Подобни проблеми могат да възникнат и с всяко едно друго раздаване на пари НА КАЛПАК. По принцип такъв вид раздавания на пари не постигат никакви други полезни цели, освен изкуственото увеличаване на БРОЙКАТА НА КАЛПАЦИТЕ, чрез добавяне на огромна маса НЕКАЧЕСТВЕНИ КАЛПАЦИ. В същото време народа продължава да ходи гологлав .....

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    на брой регистрирани семейства а ти дали лекарства кошери или друг инвентар ще си купуваш всеки според нуждите си

Страница 32 от 61 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •