Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 40 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 393
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Явно аз не съм се изказал правилно. Искам рамките да са с 10 мм дебели летви както са страниците а да са широки по 20мм. Ще се слагат по 1 рамка по-малко в магазина и като ги надградят ще се реже до толкова че да се изравни с горна и долна летва и да остане питата 2см......А хофмана ще го искам, защото смятам с тези рамки да пробвам пчеларство система фарар...

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Мишо няма трети размер рамка, външния е стандартен като на магазинната,самовътрешно се променя. Дори в Австралия пишат горна 10мм долна8 мм,ето ти още 3 реда килийки.Както писа Зуница защо да си мъчим пчеличките с 4 см дърво и въздух Аз от тук натм всички магазинни рамки ще ги поръчвам с 1см горна летва, дали ще е за магазините на ДБ,лежаците или за фарара, всичко да е еднакво и заменяемо.Колебая се само за страничната летва,без раширител ще е, но дали да не е 35-37мм?НО тогава няма ли да остават килийките по дълбоки и да затрудним майката да не може да снася в тях???

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Колега, jordanov, ако дъното ти е с мрежа и е отворена и на мене ще ми е интересно каква разлика в зимуването може да се появи?
    Мрежата изкривява резултата, да, но мен зимуването общо взето не ме притеснява. Там детайлите съм ги изчистил. Говорехме си преди време с един колега тук от форума, та той ми подхвърли някои неща... При пролетното развитие мисля че има при мен свободен потенциал и там трябва да съм по-сериозен.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Като гледам си готов за двумайчино в ДБ. Имаше наскоро великолепни снимки на подобни дванайсетаци във форума.
    Хаха, да не съм чул! Тез ръченици съм ги играл, ама вече съм станал мързелив. Великолепни снимки има всякакви, като почнеш още със бай Петър Бонев във "Пчела и кошер" преди десет години.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Мишо няма трети размер рамка, външния е стандартен като на магазинната,самовътрешно се променя....
    Владо, прав си. Наистина няма трети размер рамка, по-скоро малко по-специфични магазинни рамки, които биха се различавали леко от тези, което имам в ДБ. Но пак не е проблем.
    Моите магазинни рамки са с двустранно скосена горна летва 20х20, за да има дообро надграждане, но няма да е проблем да отнема още 5-10мм от летвата.
    Страничните летви са стандартни хофманови със скосявания отстрани, за да не заклейват.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Capture.JPG
Прегледи:      1001
Размер:	67.7 KB
ID:	2426

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    ок и аз съм се замислил за тънка горна рамка при магазините поради наличието на такива летвички но искам да попитам как е сглобявате а най добре снимки

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от joromainata Виж публикацията
    ок и аз съм се замислил за тънка горна рамка при магазините поради наличието на такива летвички но искам да попитам как е сглобявате а най добре снимки
    С две скоби отгоре с такера (32мм май бяха). Рамките са липови. Почти не се огъва.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Започна се,матерял за 20корпуса е при дърводелеца,200 рамки с горна летва 1см дебелина ме чакат при гн.Тотевски (благодаря му за което).Имам въпрос-отвора за прелка на корпусите по средата добре ли е,или има фиксирано разстояние и какво е то.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Изгледах доста снимки в нета и повечето отвори са под средата да корпуса,но на размери никъде не подам???Никой ли не знае?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Преди малко случайно бях в тая тема и гледам там на 6-7 страница има няколко мнения по твоя въпрос.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=145&page=7

Страница 9 от 40 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •