Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 154
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Не съм дал такова предложение! Мечка научила се на лесна храна, няма отказване! В България ловът на мечка е забранен от 1990+.Според тогавашни данни е имало около 800 мечки. Казват,че популацията,не им била нарастнала. Да, а пък аз съм, сибиряк тогава!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ciko Виж публикацията
    ....
    Дали няма друг начин да се справим със проблема? може би по-сложен но по хуманитарен.Преди няколко дни гледах репортаж за град в Америка ако не се лъжа за три мечки в короната на едно дърво в самия град, е не ги застреляха упоиха ги и ги пуснали на свобода. Има и други такива клипове и с други животни в цивилизованите страни, а при нас в третия свят логиката е СМЪРТ за НАТРАПНИКА.
    Има! Вече коментирахме електропастирите. Но аз не съм убеден, че те винаги могат да спрат мечка. Те са предназначени предимно за животни без много и гъста козина, токовия удар е силен и болезнен за тях. Мечата козина обаче е дълга и гъста и ако е и суха, токов удар може и да няма, освен ако не докосне пастира с муцуна или лапа.
    Аз на друго се чудя. В България природозащитници и защитници на дивите животни бол. И все в организации, получаващи финансиране от международни такива. Ами стига само са врякали по повод и без повод, ами да седнат и да напишат един смислен проект, да си закупят оборудване - коли, специални клетки, пушки със упойващи стрелички и всичко, което е необходимо. И да се организират няколко екипа, които при такива случай да бъдат викани и да действат професионално. Толкова ли е сложно? Ако не знаят как - да гледат Анимал Планет.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Всеки може да се прави на велик природозащитник, и аз в това число, но я да ви попитам дали ще си останете такива, ако дойде мечка във вашия пчелин и ви нанесе щети за 5-10 хиляди лева? И след това ще знаете, че тя ще идва пак, и пак и пак? Та тя направо може да ви съсипе бизнеса и живота, ако разчитате само на пчеларството. Е ще продължите ли да я обичате или не?

На чужд гръб и 100 тояги са малко, и именно поради тази причина се правите на природолюбители. Ако обаче природата да ви бръкне дълбоко в джоба, тогава ще опищите форума с призиви да се обединяваме, да направим нещо, да ходим на митинги и т.н.

800-1000 мечки за България са много. Това означава, че едва ли не на всеки 10 километра има по една мечка, а те правят преходи и по 30 километра. Къде ще я преместим дадена мечка, ако я упоим?

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    Тук сякаш се влиза в спорна хипотеза. Когато си в автомобил и стреляш мечока не се плаши. Да го убиеш нямаш право. Поради това излизаш, естествено те напада/напълно логично/, понеже имаш оръжие се защитаваш/всъщност хладнокръвно убиваш/ и проглушаваш ушите на всички. Бил си нападнат, защитил си се, какво ти е оставало, мечката била зла... Това е жалка теза, ако наистина някой се опита да играе на тази струна. Прочетете пак текста там ясно е записано телена ограда! Колко масивна може да е една телена ограда в област с мечки? Целия случай се решава с нова здрава ограда. И пчелина цял и мечката жива. Не здрава е страста към унищожение особенно на такова могъщо животно!

Не съм специалист по психология на животните. Може наистина да разполагат с толкова развита понятийна система. Все пак едва ли е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Защо аз например трябва да давам маса пари за ограда, да превръщам пчелина си в крепост! Да платят еко организациите! Мечката не е изчезващ вид, в България! Както се опиват да ни убедят някой! В европа, почти няма мечки. Дори в съседна Румъния се организират ловове на мечки. Значи незнам къде беше една статия, но в САЩ организациите за защита на кучетата, бяха мрънкали че кучетата в дворовете не отглеждали хумано. Съдът отсъдил, щом те смятат че собстрвеника не е предоставил според тях, добри условия за живот на кучето си. Те, организацията да построят, облагородят мястото за отглеждане на кучето със собствени средства! Така и за оградата, която ти предлагаш. Значи, това ми звучи,като крадците са ви обрали:защото нямате СОТ и вратата-ключалката ви смешна. А питали някой, кой с какви средства разполага!

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Не е въпроса дали си някакъв за да изкажеш мнение. Не съм природозащитник фанатик и не членувам в такава организация.Пуснете си клипа отново и волумето ма мах за да чуете как един от героите казва "Оставете я да влезе и тогава.....".Защо трябва да се чака проблема и след това да търсим решение. Ако на мястото на мечката е човек ще го гръмните ли,едва ли , също е нарушител.
    Вашите пчели ако са в населено място или в непосредствена близост и на някои му е хрумнало че те го притесняват, получава дискомфорт почва да развива някаква фобия и същият този човечец иска да си унищожите/изгорите кошерите и пчелите вие няма да помислите за др. решение?! ЕДва ли.
    Ако имаш кошери за 10 000 лв. и пчеларстваш в рисков регион и не си отделил пари за адекватна защита за мен това е безхаберие, немърливост.
    Решения има зависи дали искаме да ги открием или само си чешим пръстите тук или в др. форуми

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Не се вземайте прекалено на сериозно.Не сте център на вселената и няма да бъдете, и светът не се върти около вас.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Направата на тухлена или бетонна ограда, по-висока от 1 метър, според ЗУТ се нарича СТРОЕЖ. Следователно трябва да е направи проект с минимум следните части - Архитектура, Конструкции, План за безопасност и здраве и Пожарна безопасност. Ако има водоснабдяване прави се и част ВиК. Ако има електрозахранване - прави се и част Електро, както и част Ел. Присъединяване, както и се чака от ЕРП-то да ви издаде Становище за присъединяване и Предварителен договор. Ако е земеделска земя - предварително се прави ПУП - 6 месеца и още 2-3 кила хартия. Аааа - забравих - ако има и врата (а трябва да има), прави се и проект Пътна инфраструктура, който пък се съгласува с КАТ. Има и надзор, има и получаване на Акт 15 и 16, Разрешение за ползване и една камара други бюрократични тъпотии, които струват много много пари .....

Цялото удоволствие само по подготовката на документацията на оградата ще отнеме около 1 (а може и 2) години време, ще трябва да се съгласува в 7-8 инстанции (ЕРП, ВиК, Пожарна, КАТ, община и т.н.) и ще струва минимум 10-12 хиляди лева. Самият строеж на оградата ще отнеме още около 10 000 лева. И всичкото това, защото има "природозащитници" с голяма уста, които обаче не са готови да дадат и 1 лев за защита на мечките в България.

Аман от популисти, които само си правят вятър на устата и дават "умни" акъли, а не пари .......

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2014
    Пчеларски район
    с.Красава общ.Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако обаче природата да ви бръкне дълбоко в джоба, тогава ще опищите форума с призиви да се обединяваме, да направим нещо, да ходим на митинги и т.н.
    От кога станахме американци че да убиваме всичко което ни бърка в джоба ..... дай тогава да почнем от данъчните :D ... в клипа пуснат по долу човека си казва че дори и не помисля да убива мечката .....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Хайде да помислим реално, не само да си чукаме по клавиатурата! Поста на Матеев е 100% верен! Минавал съм по този път, за строеж! Човек в имота!? Да нарушител, и ако сме свястна държава, ще бъде задържан и съден. На някой му пречат пчелите! Да и имам познат с такъв случай! Регистриран пчелин, притеснява съседите. Жалба срещу него, комисия идва, гледа, мисли и му направи предписние да ги премести! Човека е едно, животното е друго! Нека когато препоръчваме неща, да ги обмисляме, какво губим, какво печелим и какво ще ни струва едното и другото!

Страница 7 от 16 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •