Не знам дали е закон, но наистина има раздвижване.
Преди седмица разбрах, че и на моята сметка ще се вдига таксата, освен месечната и таксите за теглене, затова си закрих сметката и ще поразпитам за най–изгодната оферта по банките и ще си отворя нова.
Ето тук можете да се ориентирате за таксите на отделните банки: https://pisar.bg/banks/
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Янчо,аз работя в банка ,няма такова нещо за вдигане на таксите,камо ли да има и конкретна сума(в случая минимум 25 лв.).Ако има невежи ще внеса малко яснота-банките са търговски дружества и всяка банка търси клиенти,от които да печели.Това става основно с предлагане на услуги на цени ,по-ниски от другите банки,или набор от услуги,включени в определен пакет,намаляване на лихвените нива на определен продукт и т.н и т.н. Така,че тази новина,която са ти казали от твоята банка е лъжа,защото по другите банки не е така.
Вероятно, сега му е "лъснала" таксата за миналата година. Мисля, че всяка една промяна в условията по договор, би следвало да са съпроводени с анекс към него или поне официално уведомление от банката. Това са разсъждения на лаик в банковото дело.
И това не е вярно ,което си написал.Таксата се взема от сметката на клиента ежемесечно.Ако няма достатъчно средства по сметката може да стане на минус(дебитно салдо) но до определена сума,не може до безкрайност.В зависимост от политиката на конкретната банка,сметките на дебитно салдо след определен период се закриват.
Това и аз го констатирах вече.Брутната ми заплата е същата ,но чистата е по-малка от миналата година.Понеже познавам и живея със счетоводителка,ще внеса малко яснота.Това се дължи на по-висок процент пенсионно осигуряване(фонд "Пенсии" е скочил е с 1 %),което плащаме след 01.01.2017 г.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))