Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 92 от 169 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 911 до 920 от общо 1685
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Баво Тянко ! Ето и по-добрия заместител на шкембе чорбата.

ПРЯСОЛ. за ора естете
    Ползва се по всяко време и гони влашки таласъми из аморфата.

7/8 уклея изчистени се слагат на скарата за се пекнат /става и всяка речна твар дето шава/, покрай тях се слагат 3-4 червени чушки , два домата и две три люти чушлета. Обелва се глава, чесън и се смачкват скилитките на едро. Домата и чушките се обелват след, което в тенжера са слагат: Рибата ,както е цяла ,чушките нарязани на лентички /аз ги дърпам по дължина с вилицата/ лютите чушки ги накълцвам на едро, домата обелвам и също намачквам на едро, добавям и чесъна . Сол и черен пипер на вкус / пипера обичам да е повечко/ може да се сложи дивисил или магданоз. Това всичкото се залива с вряла вода около литър и половина два.

Силно препоръчвам да се консумира с ракия или сутрин след употребата на ракия!

Айде и некои тънкости. Матриала за водата е добре да е от снежна вода 80 % иииии 20 % зелева чорба.
    Този пост е редактиран от Remi; 17.10.2016 в 12:40. Причина: Щот сте арни
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Сигурно, ще е много вкусно! Ама как да си го представя, като съм слаб с въображението??
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Сигурно, ще е много вкусно! Ама как да си го представя, като съм слаб с въображението??
    Не се притеснявай той и колегата беше ама на сутринта каза, че видял три румънки да му намигат от другия бряг!
    Бил придобил, как го каза /high definition/
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Просто изпълняваш рецептата и по този начин заобикаляш въображението.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ама как да си го представя, като съм слаб с въображението??

Много лошо е това да си слаб на въображение,трудно можеш да свалиш напрежение

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Баво Тянко ! Ето и по-добрия заместител на шкембе чорбата.

ПРЯСОЛ. за ора естете
    Ползва се по всяко време и гони влашки таласъми из аморфата.

7/8 уклея изчистени се слагат на скарата за се пекнат /става и всяка речна твар дето шава/, покрай тях се слагат 3-4 червени чушки , два домата и две три люти чушлета. Обелва се глава, чесън и се смачкват скилитките на едро. Домата и чушките се обелват след, което в тенжера са слагат: Рибата ,както е цяла ,чушките нарязани на лентички /аз ги дърпам по дължина с вилицата/ лютите чушки ги накълцвам на едро, домата обелвам и също намачквам на едро, добавям и чесъна . Сол и черен пипер на вкус / пипера обичам да е повечко/ може да се сложи дивисил или магданоз. Това всичкото се залива с вряла вода около литър и половина два.

Силно препоръчвам да се консумира с ракия или сутрин след употребата на ракия!
    Човече, върна ме 30 години назад във времето, някъде из гънките на Тетевенския балкан, Рибарица,Черни вит, Бог знае къде, но ми е останал невероятен спомен !Опъваш люта ракия и сърбане от едни големи калени паници. Пиеш и плачеш. Ред сълзи, ред сополи. Кеф!!!!!! Там му казваха саламура,което е същото и препичаха пъстърва, но това с технологията ми убягваше . Благодаря много и при първа сгода ще го задействам.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Като го обясняваше Луи, не ми стана много ясно. Ама като го обясни Ванката, и почнах да търся чашата? Благодаря и на двамата, за гурмето с фюжъна!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Като го обясняваше Луи, не ми стана много ясно. Ама като го обясни Ванката, и почнах да търся чашата? Благодаря и на двамата, за гурмето с фюжъна!
    Тянко дерзаи, почнат ли да ти намигат украинки от другата страна, значи си уцелил рецептата! То това е не е за обяснение.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Във събота,по случай завирането на джибрите за ракия,по традиция си спретнахме "благослов".....Е конче вихрогонче със прасчо 50/50 и "лудо младо"червено.....
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0806.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Направих си салатка моркови и ряпя,сложих си ракийката и биричката на хладно и си отрязах една пържола от Еленския бут с мотиката.
    http://prikachi.com/images/669/8939669L.jpg
    Това е истинския бут Елена не ония боклуци по магазините.НАЗДРАВЕ!

Страница 92 от 169 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •