Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 344 от 683 ПърваПърва ... 244294334342343344345346354394444 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,431 до 3,440 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    и ако няма промяна почвам експериментите.
    Търтовка понякога се оправя много лесно друг път (рядко) казва не и не. Ако я стръскаш както пише по учебниците (аз не съм убеден че търтовките не летят) могат да налетят и да убият майка от друг кошер и ако летят си се връщат в старият. Аз тази година с една такава търтовка направих така местя целия сандък и на негово място сложих същият модел и цвят с 2 рамки разнивъзрастово пило и млади пчели + една с мед. До вечерата от търтовката половината пчели се изнесоха в новият кошер на другият ден стръсках търтовката в кошера на 2 ВО и до вечерта пчелите се изнесоха в новият кошер останаха една шепа пчели които след няколко дни дадоха фира. В новия кошер заложиха маточници и няма пчели търтовки .Всичките ги пръсках с ракия и захарен сироп преди упражнението.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    Здравейте .Може ли многокорпусен кошер да иззимува добре на един корпус ? Благодаря .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Може, стига да има достатъчно пчели и храна, та да може да ти даде продукция и пролетта. Това е, за да има рима. Разбира се, че може, но е необходимо да се погрижиш за това.

Наблюдател
    Регистриран
    15.07.2016
    По-силните имат по 4 рамки с пило и пчелите са на 6 рамки .А по-слабите на 3 рамки с пило на 4-5 рамки пчели .Подхранвам със сироп през 3 дни по 500 мл .И какви точно грижи да направя други ? Благодаря .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Лани 1 рояк ми зазиме на 5 междурамия пчели и последно имаше 3 пити пило ЛР. Тая пролет ЕДВАМ-ЕДВАМ беше на 2 междурамия. Мислех да го ликвидирам. Па после го “заебах“ да става квото ще с него. До слънчогледа така си остана на 1 корпус, не съм го и поглеждал. В слънчогледа му сложих магазин. А той пълни...... Слагам втори магазин....той пълни и него.... Даде 3 магазина мед. Така че....може.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Лани 1 рояк ми зазиме на 5 междурамия пчели и последно имаше 3 пити пило ЛР. Тая пролет ЕДВАМ-ЕДВАМ беше на 2 междурамия. Мислех да го ликвидирам. Па после го “заебах“ да става квото ще с него. До слънчогледа така си остана на 1 корпус, не съм го и поглеждал. В слънчогледа му сложих магазин. А той пълни...... Слагам втори магазин....той пълни и него.... Даде 3 магазина мед. Така че....може.
    Миналата година и аз зазимих един такъв. Ела сега го виж той по-добър от основните семейства - изградил и напълнил 16-18 рамки с основи, без почити да съм се занимавал с него. Да, НО тази година за мен по-скоро е изключение отколкото правило. Като гледам пролетта си разделих семействата на 4 вида. 11 бяха в графата "тотални мърши" е, смених им майките. Слабите понастоящем са най-силните . Средните някак си кретат и са в златната среда, докато най-силните са до долу - в първи корпус.
    Keep Walking...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Миналата година и аз зазимих един такъв. Ела сега го виж той по-добър от основните семейства - изградил и напълнил 16-18 рамки с основи, без почити да съм се занимавал с него. Да, НО тази година за мен по-скоро е изключение отколкото правило. Като гледам пролетта си разделих семействата на 4 вида. 11 бяха в графата "тотални мърши" е, смених им майките. Слабите понастоящем са най-силните . Средните някак си кретат и са в златната среда, докато най-силните са до долу - в първи корпус.
    По принцип с ЛР ме е гнус да се занимавам. И за мен не е изключение, съвсем нормално нещо е.... А иначе моите силни от лани, и сега са си силни.
    П.П. Моя тип кошер е ДБ 10 и 8. Може да не се харесва на болшинството, ама тва е положението при мен.
    П.П. За мен лично, ЛР на един корпус може да зимува.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ewgeni_ Виж публикацията
    Не ,не искам да си сравнявам познанията с никого просто нямам опит с многокорпусните кошери и за това реших да попитам по-знаещите от мен (само дадан блат имах) . Ако не успея да ги развия на 2 корпуса да ги обединя ли или да ги оставя на 1 ? Благодаря .
    Остави ги на един корпус, нищо им няма ако октомври месец имат по 15-20 кг мед. Имам 20 бр такива и тази зима всичките ги оставих на един корпус, нямах загинали с семейства.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Остави ги на един корпус, нищо им няма ако октомври месец имат по 15-20 кг мед. Имам 20 бр такива и тази зима всичките ги оставих на един корпус, нямах загинали с семейства.
    Колега Tatu, ако са на 20 кг мед в корпус физически няма как да им се поберат толкова пчели , колкото са необходими да иззимат семейството на един корпус.На 10 - на кила отводка съвсем нормално иззимва.
    Keep Walking...

Страница 344 от 683 ПърваПърва ... 244294334342343344345346354394444 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •