Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 28

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015

Имам ли право на някакви субсидии или помощи с 20 кошера ?

Здравейте, от известно време се занимавам с пчеларство и в момента имам 20 кошера. Интерисува ме дали имам право на някаква помощ от някого за тия 20 семейства,трябва ли да се регистрирам като ЗП за да получа нещо ..., ще съм благодарен на всеки отзовал се с компетентно мнение

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    като ЗП ако има де минимус получаваш някакви пари - миналата 2014 по 3,50 лв., за БИО мисля че беше 19 евро
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Прави ми лошо впечатление, че всеки който завъди някой друго семейство, първото което пита колко субсидии ще получава. Ако някой тръгне да гледа пчели само заради субсидиите, то той е предварително обречен на провал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    То не само при пчеларите е така и земеделците (повечето от тях) само заради субсидиите се занимават с това, отрежат ли ги и ще видите колко пустеещи ниви ще има.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    И аз съм забелязал. Като кажа че имам пчели, много често веднага ме питат дали получавам субсидии, включил ли съм се в някой програми. Толкова е извратено мнението за тези неща.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    ХА-ХА вие сте добре.Мен ме питат направо ,колко тона съм изкарал и на колко /цена/ съм го продал.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    И аз съм забелязал. Като кажа че имам пчели, много често веднага ме питат дали получавам субсидии, включил ли съм се в някой програми. Толкова е извратено мнението за тези неща.
    Ако имаше публичен дом ,никой нямаше да ти задава този въпрос.защото там се изкарват много пари.а не като пчеларството,тази година нулева другата умрели и накрая нищо.Колко са пчеларите които се препитават само с пчеларството?много малко,повечето работят нещо друго и допълнително пчеларството за да си помогнат на семейния бюджет.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Прави ми лошо впечатление, че всеки който завъди някой друго семейство, първото което пита колко субсидии ще получава. Ако някой тръгне да гледа пчели само заради субсидиите, то той е предварително обречен на провал.
    Според мен да питаш от къде може да си помогнеш с малко пари не е обречено на провал,а точно обратното.Пчелари които имат над 150 200 кошера за какво ги гледат тези пчели да не е за хоби за пари е но всички като ги питаш изкарват ли се пари казват не се изкарват аз ги гледам за занимавка и продалжават да ги увеличават .Като хоби се гледат 5 6 кошера повече са за пари.Това е моето мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    На село като чуят кошери и веднага се почва, Ееееее ти само от субсидии сигурно вземаш по 50 лева на кошер. И като взема да им обяснявам че за всичко има субсидии, но само за пчели няма започват да те гледат сьмнително и мислят че ги льжа. В един момент се уморих и им казвам че дават по 100 лева на кошер да се пукат от завист.

Иначе приятел изкарват се пари ама много трудно и рисковете са много, като вече си го разбрал. Ако беше лесно меда нямаше да е 5 лева а 20 стотинки колкото доматите. 2 години да изкараш добре а на третата да сгафиш и отиваш по дяволите.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivan14 Виж публикацията
    Според мен да питаш от къде може да си помогнеш с малко пари не е обречено на провал,а точно обратното.Пчелари които имат над 150 200 кошера за какво ги гледат тези пчели да не е за хоби за пари е но всички като ги питаш изкарват ли се пари казват не се изкарват аз ги гледам за занимавка и продалжават да ги увеличават .Като хоби се гледат 5 6 кошера повече са за пари.Това е моето мнение.
    Колега ,не четеш внимателно или си пропунал някои теми.Има писано ,че се добива до около 100кг. от кошер.Като видиш изкупната цена за съответната година и умножаваш.Например 2015г.- 100х100=10000 оттам х 6,00 за кг. =60000лв.Ясно ли е ?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •